Siemanko mam problem z zegarem w liczniku. otoz gdy wylacze samochodzik wyjme kluczyk a przed tym nastawie zegar i jest oki to gdy ponownie go odpale po jakims czasie zegar sie przestawia wku... mnie to wiec nie wiem co moze byc. Jak mozecie to powieccie co moze byc nie tak ?
2 problem to swiatlo mijania nie swieci mi mechanik mi powiedzial ze to zapewne gdzies jest przerwa w przewodzie ale moze jest gdzies w golfie slaby punkt ktory moze ulec przerwaniu bym mogl naprawic to sam bez wizyty u elektryka Jak ktos wie niech pisze
No to tyle z gory thx
Ostatnio zmieniony przez Shiler 2008-10-22, 21:06, w całości zmieniany 1 raz
Na pierwsze pytanie odpowiedź: sprawdzić bezpieczniki nr 16 i 21 (zawsze licząc od lewej, zresztą na deklu są numery), a druga sprawa to od razu pytanie: żadne nie świeci czy tylko któraś ze stron?
Zapalniczka dziala wlasnie no nie swieci mi tylko jeden reflektor od prawej strony reszta swiatel z tamtej strony dziala czyli dlugie i poycja tylko mijania nie dziala
Jeśli tylko prawe mijania to (oprócz żarówki, oczywiście) bezpiecznik nr 2 i złącze nad chłodnicą.
Ale w pierwszym poście było coś o drogowym - to inny bezpiecznik!
No jeszce nie lukalem Jutro sprawdze pomylily mi sie swiatelka mijania mi nie dziala zarowka cala bo mam podlaczone zasilanie z pozycji
[ Dodano: 2008-10-23, 15:24 ]
wszytskie bezpieczniki sa cale a co do swiatla to nie wiem bezpiecznik niby ok wydaje mis ei ze gdzies jest przerwany kabelek od swiatla mijania ale gdzie to nie wiem moze wy macie jakies pomysly