Panowie dałem Golfa do naprawy. Do wymiany pasek rozrządu, napinacz, uszczelka pod dekiel zaworów.
Kupiłem pasek i uszczelkę, o napinaczu zapomniałem.
Gość mi wycenił koszta na: 150 za wszystko co zrobi w silniku i wymiana paska z napinaczem... Ale powiedział, że musi przy okazji zmiany uszczelki, wlać nowy olej...
Tak więc: 150+80 za olej + napinacz (nie wiem ile) = Ile za to wszystko mnie skasuje??
jarekddz, niech ci oleju nie wymienia oszust a jak juz ci olej wymieni to sprawdz czy jest nowy czy stary na bagnecie.
Jak wymieniasz uszczelkie pod deklem to olej cie nie interesuje..
u mnie za wymiane kompletnego rozrzad, czyli pasek rolka napinacza plus pompa wodna... koszt za robote 150pln
Rolka napinacza nie jest droga..... A pompa wody do tego modelu kosztuje 75 zł
Już po fakcie, po robocie wposzedłem po Golfa... gość zmienił mi pasek, napinacz i uszczlkę... poza tym według niego olej powinno się wymienić... ehh
Za to skasował 260 zł... lekkie przegięcie, zawsze do niego jeździłem, ale sam się zdziwiłem, że olej trzeba przy tym wymieniać... już tam nie wrócę.
Pompę wody z chęcią bym wymienił, bo buczy, ale teraz już nie jestem przy kasie, więc za miesiąc się zrobi.
jarekddz, no to juz do niego nie jedz bo z olejem to oszukał ciebie... Nie nawidze takich mechniów co naciągają młodych ludzi, bo nimy kasy miają..
Powiem ci ze nie tak dużo zapłaciłeś z wymianą oleju. Teraz nasuwa sie pytanie czy masz nowy olej, a co za tym idzie filt oleju............
no olej jeszcze dzisiaj sprawdzę, ale filtr mam nowy... wcześniej miałem Filtrona, a teraz jakiegoś Harta czy innego dziada na H.
Poza tym dolali do nowej butli, dolali resztkę z mojej starej i chyba ze 2 litry tego jest.
No olej wlany nówka, czyli w sumie jest git. Ogólnie miałem zmieniać , bo przejechałem 6 czy 7 tysi... ale niesmak pozostaje
Mógł nie wciskać kitu, że olej trzeba po tym wymieniać