Witam posiadam golfa 3 1.8 GT i teraz mam do was prozbe o kosztorys montażu wymiany itp a wiec interesuje mnie:
Wymiana silnika na 2.0 16V GTI 150PS czyli kompletny swap
montaż przednich elektrycznych szyb
montaż klimatyzacji
przyciemnienie tylnich szyb
nowe lampy przod i tyl
sportowa kierownica
Prosze o kosztorys kupna wyzej wymienionych rzeczy i koszt montażu,a i prosze nie pisac "kup sobie GTI w calosci" miesiecznie jestem w stanie wydac na auto około 5tys zł
No coz mozna by napisac "kup sobie GTI w calosci" ale skoro juz pytasz to z tego co sie orientuje:
Climatronic ok 1200 PLN NAJMNIEJ
Szyby w elektryce ok 300 - 400 PLN
Przyciemnianie to zalezy, w okolicy Poznania jest ktos kto bierze 350 PLN za 5 szyb
Lampy przod i tyl to kwestia indywidualna, zalezy co Ci sie podoba i co preferujesz.
Co do SWAPA to nie pomoge, nie moja liga
znalazlem serwis w krakowie a ja aktualnie mieszkam w niemczech w Freiuburgu bede jechal do Polski kolo swiat w Polsce mieszkam w Zielonej Górze to tez kawałek do tego Krakowa hmmm i co teraz? silnik w Radomiu klima w Krakowie szyby w Poznaniu hehe całą polske zwiedze ale coz sie nie zrobi dla wymazonego golfa
Dzieki za porady BartheZz_3
Sprzedaj swojego golfa i kup gti/gt (ręczna klima, ale reszta będzie ok). Bez sensu wkładane pieniądze w nic nie warty już teraz samochód.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Prosze o kosztorys kupna wyzej wymienionych rzeczy i koszt montażu,a i prosze nie pisac "kup sobie GTI w calosci" miesiecznie jestem w stanie wydac na auto około 5tys zł
e2 napisał/a:
Sprzedaj swojego golfa i kup gti/gt (ręczna klima, ale reszta będzie ok). Bez sensu wkładane pieniądze w nic nie warty już teraz samochód.
Pewnie nie przegadasz, tez chcialbym miec taki budzet na auto he he
Jakbym miał taki budżet miesięcznie to bym jeździł Golfem V/VI, a nie III i też mógłbym w niego wsadzić dobre koło i glebę .
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
skoro masz tyle kasy przeznaczone na auto to szukaj dobrej budy, no chyba ze ta z 1.8 jest idealna, to wtedy wiadomo co robisz, choć wolałbym znaleźć inną która jest uzbrojona w klime i elektrykę żeby się z tym nie bawić, silnik to sprawa ciężka do wycenienia, bo możesz kupić komplet za 2500, a nawet za 4000, więc nie ma reguły, co sztuka to inna cena
mysle ze w 4 miesiące po okolo 5 tys zł miesiecznie powienienem zrobic wszystko,no własnie moja buda jest idealna zero rdzy itp
Moje marzenie od małego bylo miec golfa 3 no i teraz trzeba go ładnie wyremontowac itp,aaa i teraz mam pytanie klmie teraz wstawiac do silnika 1.8 czy jak juz bede miał 2.0 16V ? hmm a jak z łapami do tego silnika?czy wejdzie?
klmie teraz wstawiac do silnika 1.8 czy jak juz bede miał 2.0 16V ? hmm a jak z łapami do tego silnika?czy wejdzie?
Klimę założył bym jednoczesnie ze swapem, bo po co 2x nabijać czynnik (tracić kasę) o dodatkowej robocie przy rozbieraniu nie wspomnę..
Jesli pytasz o łapy silnika do zamocowania 16V, to wszystko będzie pasowało do twojego auta.
Łapa od klimy tez powinna pasować z 1,8 do 2,0 ale w 100% nie jestem pewien
lechu8888 napisał/a:
mieszkam w Zielonej Górze to tez kawałek do tego Krakowa hmmm i co teraz? silnik w Radomiu klima w Krakowie szyby w Poznaniu hehe całą polske zwiedze ale coz sie nie zrobi dla wymazonego golfa
Szukaj sobie w Reichu całego GTI 16V, z dobrym wyposażeniem, będziesz miał wszystko co potrzebujesz (+lepsze hamulce), bez jeżdżenia po Polsce, resztę fantów rozsprzedasz i coś się zawsze zwróci..