logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Koledzy pomóżcie z moim MK3 SYNCRO .....
Autor Wiadomość
maru64 
SYNCRO AFN

Silnik: 1.9TDi
Wysłany: 2011-12-11, 12:16   Koledzy pomóżcie z moim MK3 SYNCRO .....

.... bo, może za dużo "krzyczę", a o tym nie wiem :cry: .

Fakt, że z bólem serca go muszę sprzedac nasilił się u mnie w zeszłym tygodniu. Po tym jak wymieniłem ( na nowy) taki zaworek sterujący ciśnieniem turbiny .... bo coś mi się wydaje ,że od początku był trochę padnięty. Teraz autko reaguje od niskich obrotów a reagował dopiero od średnich. Tym samym o tym myślę , ponieważ zwiększenie mocy = ze wzrostem momentu.

Gdyby silnik był - padaka , nie bawiłbym się elektronicznie ale miał po 30atm na garnek, wiec się odważyłem ... teraz wyprzedzenie ruskiego TIR-a albo innego marudera nie stanowi problemu ... a komputer ,został zmodyfikowany w prestiżowym warsztacie elektroniki samochodowej.
Piszę o tym , ponieważ mam robotę taką ,ze śmigam w traskę - muszę np gdzies tam dojechac z czymś tam - nie raz daleko od domu. Nigdy nie miałem , żadnego problemu. Ta tylna oś to po prostu rewelacja! . W zeszłym roku jak spadło 30cm sniegu, nie miałem ŻADNEGO problemu z prostą jazdą po stołecznych i dalszych drogach.

Od 10 lat jeżdżę tylko SYNCRO , mam jeszcze T3 Syncro ( norweska wersja) ale Busem, przewiozę tyłek i szafę a Golfikiem tylko tyłek ..... wiec , z niego muszę zrezygnowac :( . wszystkiego nie można miec , tym bardziej iż dostałem prackę w innym mieście a tam nie mam miejsca na dwa auta.
Dałem ogłoszenie na tym portalu , można tam Golfika zobaczyc , trochę o nim poczytac .... ale chyba NIC nie zastąpi paru metrów za kółkiem.
Słyszałem różne opinie zanim kupiłem, te pochlebne i te przeciw ale tak chyba jest zawsze jak się pyta o cokolwiek ..... generalnie, jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz :) .

Uprzejmie proszę więc o FACHOWĄ pomoc, bo jak sądzę trafiłem pod dobre "skrzydła" :)

http://otomoto.pl/volkswa...-C21710812.html

Pozdro.M

lukas313 

Silnik: 1.9mtdi
Wysłany: 2011-12-11, 18:22   

Powiem ci kolego że jakby była to buda pięcio drzwiowa to szybciej byś to sprzedał.
Sam właśnie poszukuje pięciodrzwiówki w dobrym stanie.
Z ceną auta jest tak -auto jest tyle warte ile chcą ci za nie dać w danej chwili .
Musisz uzbroić się w cierpliwość jeśli chcesz dostać odpowiednie pieniądze.

maru64 
SYNCRO AFN

Silnik: 1.9TDi
Wysłany: 2011-12-12, 02:32   

Pewnie Masz rację .... ale ja go głównie kupiłem dla napędu a poza tym, nawet się ucieszyłem z wersji , bo sam jeżdżę przeważnie. Liczę tym samym na to, że znajdzie się podobny do mnie ... pasjonata :) . Ale 5-cio drzwiowy ok, przydatniejszy więcej jak i VARIANT jeszcze .... słusznie.
Było takich wersji parę , szczególnie na rynek Austria lub Czechy - wiem , pracowałem u Kulczyka 10 lat :) ... tam poszukaj Kolego , na pewno Trafisz fajną sztukę.
Powodzenia , M

drlubicz 

Silnik: 1,8 90KM lpg
Wysłany: 2011-12-13, 14:50   

ogłoszenie jest beznadziejne bod każdym względem , kiepskie foto , za długi opis itp , co do ceny to nie wiem czy niska czy duża , musisz sobie sam policzyć koszty, moim zdaniem musisz wystawić porządne ogłoszenie uwzględniając kilka trików stosowanych przy sprzedaży auta. Nie chce tu wchodzić w szczegóły ale bardzo prosty zabieg to foto auta przed autoryzowanym serwisem, kupno a raczej pobranie ramek z tego serwisu bo raczej otrzymasz je za darmo, możliwie najniższa cena a w treści dopisek ze cena jest bez tego i tego itd itp , możliwość zamiany na coś co i tak nikt się nie wymieni a oglądalność wzrośnie na pewno , no jest tego mnóstwo trzeba trochę pogłówkować

PiJey88 
Administrator

Silnik: 2.8 VR6
Wysłany: 2011-12-13, 15:37   

wg mnie cena sporo za duża, poza napędem syncro to niczym się nie wyróżnia ten golf, kiepskie wyposażenie, jeden plus to silnik, ale jako że jest po modyfikacjach niestety traci w oczach kupującego, 120 KM z 90KM to spora modyfikacja

EiR HotTeam 
Rot Eleganz & Schwarz Bandit

Silnik: Jedi Power ;)
Wysłany: 2011-12-17, 20:43   

Ciekawe, jak niedawno pędziłem swojego Schwarz Syncro, to wiara dzwoniła i pytała o klekota którego nie miałem i nie oferowałem.Rocznik ciekawy, tylko te dwie furtki :dobani: Może ewentualny kontrahent obawia się czegoś,bo na jednej z fot od przodu ukrywając tablicę rzuciłeś ścierę od garów, a tył z rejestracją aż się świeci hehe :lol: :lol: Myślę że głównym czynnikiem jest cena. Jeżeli śpieszy Ci się ze sprzedażą to rabat, jeśli nie cenę trzymaj sztywno. Czas pokaże jak bardzo chcesz sprzedać ,czyli za ile.

http://www.golf3.pl/topics2/syncro-gt-vt35761.htm

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu