Wysłany: 2011-12-11, 12:16 Koledzy pomóżcie z moim MK3 SYNCRO .....
.... bo, może za dużo "krzyczę", a o tym nie wiem .
Fakt, że z bólem serca go muszę sprzedac nasilił się u mnie w zeszłym tygodniu. Po tym jak wymieniłem ( na nowy) taki zaworek sterujący ciśnieniem turbiny .... bo coś mi się wydaje ,że od początku był trochę padnięty. Teraz autko reaguje od niskich obrotów a reagował dopiero od średnich. Tym samym o tym myślę , ponieważ zwiększenie mocy = ze wzrostem momentu.
Gdyby silnik był - padaka , nie bawiłbym się elektronicznie ale miał po 30atm na garnek, wiec się odważyłem ... teraz wyprzedzenie ruskiego TIR-a albo innego marudera nie stanowi problemu ... a komputer ,został zmodyfikowany w prestiżowym warsztacie elektroniki samochodowej.
Piszę o tym , ponieważ mam robotę taką ,ze śmigam w traskę - muszę np gdzies tam dojechac z czymś tam - nie raz daleko od domu. Nigdy nie miałem , żadnego problemu. Ta tylna oś to po prostu rewelacja! . W zeszłym roku jak spadło 30cm sniegu, nie miałem ŻADNEGO problemu z prostą jazdą po stołecznych i dalszych drogach.
Od 10 lat jeżdżę tylko SYNCRO , mam jeszcze T3 Syncro ( norweska wersja) ale Busem, przewiozę tyłek i szafę a Golfikiem tylko tyłek ..... wiec , z niego muszę zrezygnowac . wszystkiego nie można miec , tym bardziej iż dostałem prackę w innym mieście a tam nie mam miejsca na dwa auta.
Dałem ogłoszenie na tym portalu , można tam Golfika zobaczyc , trochę o nim poczytac .... ale chyba NIC nie zastąpi paru metrów za kółkiem.
Słyszałem różne opinie zanim kupiłem, te pochlebne i te przeciw ale tak chyba jest zawsze jak się pyta o cokolwiek ..... generalnie, jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz .
Uprzejmie proszę więc o FACHOWĄ pomoc, bo jak sądzę trafiłem pod dobre "skrzydła"
Powiem ci kolego że jakby była to buda pięcio drzwiowa to szybciej byś to sprzedał.
Sam właśnie poszukuje pięciodrzwiówki w dobrym stanie.
Z ceną auta jest tak -auto jest tyle warte ile chcą ci za nie dać w danej chwili .
Musisz uzbroić się w cierpliwość jeśli chcesz dostać odpowiednie pieniądze.
Pewnie Masz rację .... ale ja go głównie kupiłem dla napędu a poza tym, nawet się ucieszyłem z wersji , bo sam jeżdżę przeważnie. Liczę tym samym na to, że znajdzie się podobny do mnie ... pasjonata . Ale 5-cio drzwiowy ok, przydatniejszy więcej jak i VARIANT jeszcze .... słusznie.
Było takich wersji parę , szczególnie na rynek Austria lub Czechy - wiem , pracowałem u Kulczyka 10 lat ... tam poszukaj Kolego , na pewno Trafisz fajną sztukę.
Powodzenia , M
ogłoszenie jest beznadziejne bod każdym względem , kiepskie foto , za długi opis itp , co do ceny to nie wiem czy niska czy duża , musisz sobie sam policzyć koszty, moim zdaniem musisz wystawić porządne ogłoszenie uwzględniając kilka trików stosowanych przy sprzedaży auta. Nie chce tu wchodzić w szczegóły ale bardzo prosty zabieg to foto auta przed autoryzowanym serwisem, kupno a raczej pobranie ramek z tego serwisu bo raczej otrzymasz je za darmo, możliwie najniższa cena a w treści dopisek ze cena jest bez tego i tego itd itp , możliwość zamiany na coś co i tak nikt się nie wymieni a oglądalność wzrośnie na pewno , no jest tego mnóstwo trzeba trochę pogłówkować
wg mnie cena sporo za duża, poza napędem syncro to niczym się nie wyróżnia ten golf, kiepskie wyposażenie, jeden plus to silnik, ale jako że jest po modyfikacjach niestety traci w oczach kupującego, 120 KM z 90KM to spora modyfikacja
Ciekawe, jak niedawno pędziłem swojego Schwarz Syncro, to wiara dzwoniła i pytała o klekota którego nie miałem i nie oferowałem.Rocznik ciekawy, tylko te dwie furtki Może ewentualny kontrahent obawia się czegoś,bo na jednej z fot od przodu ukrywając tablicę rzuciłeś ścierę od garów, a tył z rejestracją aż się świeci hehe Myślę że głównym czynnikiem jest cena. Jeżeli śpieszy Ci się ze sprzedażą to rabat, jeśli nie cenę trzymaj sztywno. Czas pokaże jak bardzo chcesz sprzedać ,czyli za ile.