Wysłany: 2009-06-10, 17:00 zimny silnik 2.0 16v nie wchodzi na obroty
Witam w moim golfie GTI 2.0 16v z wloska instalacja gazowa podczas gdy jezdze na beznynie i silnik jest zimny nie wchodzi wogole na obroty. Gdy dodaje gazu cos go strasznie muli jezeli bardzo powoli dodaje gazu to wchodzi na obroty ale podkreslam ze musze to naprawde powoli robic. Na gazie sie normalnie zachowuje. Problem odkrylem podczas wakacyjnej pracy w norwegii-ciezko tam o zatankowanie LPG wiec jezdzilem przez 2 miesiace na benzynie. Co moze byc przyczyna?
Być może zapchany filtr paliwa. Mi na to wygląda. Skoro na gazie jest normalnie to wskazuje na w\w filtr. Objawy też jak najbardziej są adekwatne do tego co napisałem. Zmień filtr paliwa i podejrzewam że będzie po problemie
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-06-10, 18:22
wojtaskawa, zaczałbym od czujnika temperatury, moze to akurat taka najprostsza ale częsta sprawa. Pomierz go omomierzem (jakieś 230 omów na rozgrzanym a ze 2 komy na zimnym ma mieć).