Wysłany: 2010-08-04, 12:31 Zapach benzyny w środku podczas jazdy
Koledzy pomóżcie bo już sam nie wiem co robić od dłuższego czasu odczuwam wręcz smród benzyny w środku mojego mk3 (1.8 ABS GT) gdy jadę samochodem. zapach odczuwalny jest dopiero po uchyleniu szyby lub szyberdachu. powietrze z nawiewów czyściutkie.
sprawdzałem przy wtrysku i pompie..wszystko czyściutkie i suche. nie mam pojęcia co to może być czy miał ktoś podobny problem lub wie co to może być???
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-08-04, 21:30
Obejrzyj okolice węglowego filtra oparów paliwa czy tam jakiś wąż się nie zsunał, elektrozawór nie pękł itp. Masz to po stronie pasażera za obudową filtra powietrza
właśnie nie mogę znaleźć tego węglowego filtra oparów paliwa
ale rzeczywiście mam przepalony tłumnik końcowy i środkowy też ma małe pęknięcie i muszę go pospawać..
[ Dodano: 2010-08-05, 20:09 ]
a co do spalania to ok jest..
Kolego czy nie miałeś ostatnio nic robione przy pompie paliwa? U mnie śmierdziało po uchyleniu szyby i okazało sie że po wymianie pompy nie dokręcił tego korka gdzie jest pompa. sprawdź czy jest dokręcony
podnieś całą obudowąe filta zobaczysz pod spodem, a jesli ktoś go wywalił a wąż z baku z oparami paliwa jest niezatkany to to własnie śmierdzi.
Ja jezdzilem bez tego filtra dwa lata i nie smierdziało no chyba ze smierdziało słabo tak ze nie utkwiło mi to w pamieci .. Jezdze na gazie ale na benzynie tez pokonuje czasem trasy wiec bym wyczuł.
No i moim zdaniem po tylu latach ten filtr nawet jak jest to tak jak połowa katalizatorów jest bezużyteczny tzn nie spełnia swojej roli x)
przy pompie ok, z tłumika normalny zapach się wydostaje a pod filtrem powietrza nic nie ma.ale śmierdzi też benzyną. może troszkę lpg czuć...także nie wiem..czy jakieś przewody paliwowe czy co
pablomed, nie mogę tego znaleźć, u mnie już nie ma tego filtra..tam nic nie ma już pod filtrem, czy byłaby możliwość wstawienia jakiejś foto tego tajemniczego filtra a jeszcze bardziej tego przewodu