Witam,
Na wstępie informuję, że szukałem informacji ale nie znalazłem...
Interesuje mnie co ile tysięcy kilometrów powinno się robić rozrząd? Na tabliczce pod maska u mnie jest informacja, że wymiana co 120000km, obecnie mam 174000km a rozrząd był robiony(według informacji na wspomnianej tabliczce) przy 114000km.
I tu moje pytanie: Czy mogę jeszcze na tym jeździć czy już wymieniać?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Ps.mój silnik 1,4 AEX z gazem(założony przy 169000km).
120tys. to wymienia sie jak pasek jest nowy tzn nowy w sensie oryginalny z salonu.
Nie wiadomo jaki pasek masz teraz i dlatego dla bezpieczenstwa takie paski wymienia sie co 60... 70tys. razem z paskiem wymienia sie rowniez pompe wody... Bo okres 60tys to duzo i nie wiadomo co bedzie sie działo przez ten czas... a zeby zmienic pompe od wody to trzeba rozebrac rozrzad.
A co do tego ze szukales to ja sie wstrzymam od glosu bo z tego co wiem to jzu takie tematy byly u nas na forum mily kolego
ja wymieniam rozrzad co 50 tysi. dla pewnosci i co druga wymiana rozrzadu idzie tesh pompa wody a to ze do wymiany pompy wody trzeba rozbierac rozrzad to nie prawda i tesh juz o tym bylo pisane na 4um nie raz
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}