Silnik: Golf III 1.8AAM+LPG
Wysłany: 2010-02-14, 01:01
Witam polecam zestaw reduktor lovato wlew gazu tomasetto komputer bingo m taki zestaw miałem w golfie III i nie było zadnego problemu a koszt instalacji to 1500-1550
Ja mam BRC 2 generacji bodajże i sie bardzo dobre spisuje (3 tysiace około na gazie przejechane)
no to faktycznie po takim przebiegu mozna sie wypowiadac, nawet nie przejechales do pierwszego przegladu
Ja szczerze odradzam LPG, nie wiem jakim cudem pali ci 12 w miescie, mam 1.8 90KM i mi palil w -20 mx 11, jak cisnalem go czasem do 4 tys.
Miałem gaz I generacji za 1650zł założony w golfie 1.8 75 koni to zarl non stop okolo 13
A do tego dolicz to,że jak chcess zeby to chulalo to musisz baardzo czesto wymieniac swiece kable i filtry, bo gaz jest czuły na sprawy zaplonu i powietrza, najlepiej sprawdz wczesniej jak sie ma twoj aparat zaplonowy i sonda lambda, bo po 200 Kk roznie juz bywa.
Jak juz jestes zdecydowany na LPG, to slyszalem od znajomego który uzywa I generacji i blosa, że jest bardzo dobrym rozwiazaniem,ale nielegalnym w IVRP i przegladu ci to nie przejdzie jak jakiś obeznany diagnosta zajrzy
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Szanowni Koledzy,
Uważam, że po podjęcie decyzji należy podjechać do DOBREGO gazownika. Niech sprawdzi stan silnika, instalację elektryczną i wtedy należy zadecydować czy zakładać gaz czy nie. Poza tym - uważam że co najmniej 90% Kolegów, którzy narzekają na LPG - mają żle dobrana instalcję i ... założoną z "byle czego" i "byle jak". Głównie tak jest jak szukamy najtańszego gazownika. A tymczasem on ma być nie koniecznie najtańszy ale na pewno - FACHOWIEC. Poza tym pamiętajmy że każda część składowa instalacji może być produkowana w opcji tańszej i droższej (czytaj - bardziej niezawodnej). Problem w tym aby instalator nie założył tańszej a nie policzył jak z "górnej półki". Mam na szczęście zaufanego gazownika, zakładał mi 3 instalacje w 3 kolejnych autach. Następne tez kupię w benzynce i zaprowadzę do niego, zeby dobrał odpowiednia instalację.
pozdrawiam wszystkich ZADOWOLONYCH z LPG - Pan Kleks
oczywiście - tych bez LPG - też pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Pan Kleks 2010-02-24, 15:15, w całości zmieniany 1 raz
A tymczasem on ma być nie koniecznie najtańszy ale na pewno - FACHOWIEC.
zgadzam sie
Jak ktos chce gaz to i tak sobie zalozy lepszy czy gorszy, ja nie zamierzam i nie polecam,ale nie odradzam,kazdego wybór,ale jak ktos jezdzi tylko do pracy i mysli ze musi zwroci to gratuluje,bo bedzie musial miec auto chyba z 5 lat(kiedy ono ma juz okolo 15 i wiecej)a przez 5 lat to mu koszta utrzymania lpg dojda, jak wymiana okresowa tych swiec itp.i przegladów drozszych, za sprawdzenie numeru butli-paranoja
Pozdrawiam urzytkowników VW MK3 i tych z gazem i bez
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 400 Skąd: Medyka
Wysłany: 2010-02-19, 17:55
Według mnie zakładaj gaz i się nawet nie zastanawiaj tym bardziej że będziesz robił dziennie 100km a pierdzielenie że silnik padnie to szkoda mówić podstawa to olej !zmieniać na czas świece to żaden koszt a i przy okazji nawet jak braknie ci gazu zawsze jest paliwo:P
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-02-23, 23:27
zakładaj tansze smiganie po drugie jak jedno sie skonczy masz drugie
ja chciałęm oszczedzic na instalacji ale powiedziałęm raz kozie smierc
byłem niedaleko u faceta gdzie opinia jest raczej pozystywna
załorzył gaz przy okazji wymieniłem filrt i przewody bo tak mi doradził w sumie zaoszczedziłem za całosc jakies 50 zł jak bym kupowałoddzielnie dałęm 1600zł i od konca lipca smigam do teraz niby ciut słabsze i w korku potrafi zjesc swoje ale i tak taniej instalacje 2 gen. sterownik bingoM
i nie patrz na cene bo tu sie zwraca
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył