logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto wrzucić w gaz?
Autor Wiadomość
Zbyszekgolf 
Zbyszekgolf

Silnik: Golf III 1.8AAM+LPG
Wysłany: 2010-02-14, 01:01   

Witam polecam zestaw reduktor lovato wlew gazu tomasetto komputer bingo m taki zestaw miałem w golfie III i nie było zadnego problemu a koszt instalacji to 1500-1550

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 1.8 Bon Jovi 90PS
Wysłany: 2010-02-19, 07:31   

Dawidek napisał/a:
Ja mam BRC 2 generacji bodajże i sie bardzo dobre spisuje (3 tysiace około na gazie przejechane)
no to faktycznie po takim przebiegu mozna sie wypowiadac, nawet nie przejechales do pierwszego przegladu :lol:

Ja szczerze odradzam LPG, nie wiem jakim cudem pali ci 12 w miescie, mam 1.8 90KM i mi palil w -20 mx 11, jak cisnalem go czasem do 4 tys.

Miałem gaz I generacji za 1650zł założony w golfie 1.8 75 koni to zarl non stop okolo 13

A do tego dolicz to,że jak chcess zeby to chulalo to musisz baardzo czesto wymieniac swiece kable i filtry, bo gaz jest czuły na sprawy zaplonu i powietrza, najlepiej sprawdz wczesniej jak sie ma twoj aparat zaplonowy i sonda lambda, bo po 200 Kk roznie juz bywa.

Jak juz jestes zdecydowany na LPG, to slyszalem od znajomego który uzywa I generacji i blosa, że jest bardzo dobrym rozwiazaniem,ale nielegalnym w IVRP i przegladu ci to nie przejdzie jak jakiś obeznany diagnosta zajrzy

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

v1rooz 
czarny pas w ponizaniu

Silnik: ------
Wysłany: 2010-02-19, 09:04   

w tych czasach juz praktycznie gazownicy nie zakladaja pierwszej generacji,

przewaznie II , bo sekwencji do 1,8 sie nie oplaca wrzucac.

[ Dodano: 2010-02-19, 09:05 ]

przewaznie II , bo sekwencji do 1,8 sie nie oplaca wrzucac.

dobrze zalozony gaz to nie problemow jak przez papudraka to non stop cos sie pieprzy ;)

darkmen21 

Wysłany: 2010-02-19, 09:16   

v1rooz napisał/a:

przewaznie II
no chodzilo mi o te wlasnie :wstyd:

v1rooz napisał/a:
dobrze zalozony gaz to nie problemow jak przez papudraka to non stop cos sie pieprzy
to problem takiego znalezc i silnik musi byc w dobrej kondycji,ale zgadzam sie ;-)

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

Pan Kleks 

Silnik: 1,6 AEE + LPG
Wysłany: 2010-02-19, 11:16   

Szanowni Koledzy,
Uważam, że po podjęcie decyzji należy podjechać do DOBREGO gazownika. Niech sprawdzi stan silnika, instalację elektryczną i wtedy należy zadecydować czy zakładać gaz czy nie. Poza tym - uważam że co najmniej 90% Kolegów, którzy narzekają na LPG - mają żle dobrana instalcję i ... założoną z "byle czego" i "byle jak". Głównie tak jest jak szukamy najtańszego gazownika. A tymczasem on ma być nie koniecznie najtańszy ale na pewno - FACHOWIEC. Poza tym pamiętajmy że każda część składowa instalacji może być produkowana w opcji tańszej i droższej (czytaj - bardziej niezawodnej). Problem w tym aby instalator nie założył tańszej a nie policzył jak z "górnej półki". Mam na szczęście zaufanego gazownika, zakładał mi 3 instalacje w 3 kolejnych autach. Następne tez kupię w benzynce i zaprowadzę do niego, zeby dobrał odpowiednia instalację.

pozdrawiam wszystkich ZADOWOLONYCH z LPG - Pan Kleks

oczywiście - tych bez LPG - też pozdrawiam :-)
Ostatnio zmieniony przez Pan Kleks 2010-02-24, 15:15, w całości zmieniany 1 raz  

darkmen21 

Wysłany: 2010-02-19, 11:44   

Pan Kleks napisał/a:
A tymczasem on ma być nie koniecznie najtańszy ale na pewno - FACHOWIEC.
zgadzam sie

Jak ktos chce gaz to i tak sobie zalozy lepszy czy gorszy, ja nie zamierzam i nie polecam,ale nie odradzam,kazdego wybór,ale jak ktos jezdzi tylko do pracy i mysli ze musi zwroci to gratuluje,bo bedzie musial miec auto chyba z 5 lat(kiedy ono ma juz okolo 15 i wiecej)a przez 5 lat to mu koszta utrzymania lpg dojda, jak wymiana okresowa tych swiec itp.i przegladów drozszych, za sprawdzenie numeru butli-paranoja :-x

Pozdrawiam urzytkowników VW MK3 i tych z gazem i bez ;-)

Mazz 
MK III 1.6 GL + LPG

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2010-02-19, 17:55   

Według mnie zakładaj gaz i się nawet nie zastanawiaj tym bardziej że będziesz robił dziennie 100km a pierdzielenie że silnik padnie to szkoda mówić podstawa to olej !zmieniać na czas świece to żaden koszt a i przy okazji nawet jak braknie ci gazu zawsze jest paliwo:P
--> http://www.golf3.pl/topic...10320.htm#77751 <<-- MOJE MK III
Zapraszam również na www.vwgruppe.pl <--Strona miłośników golfa z Przemyśla :)

k-m-r1 

Silnik: 1.4 LPG
Wysłany: 2010-02-23, 23:27   

zakładaj tansze smiganie po drugie jak jedno sie skonczy masz drugie

ja chciałęm oszczedzic na instalacji ale powiedziałęm raz kozie smierc

byłem niedaleko u faceta gdzie opinia jest raczej pozystywna
załorzył gaz przy okazji wymieniłem filrt i przewody bo tak mi doradził w sumie zaoszczedziłem za całosc jakies 50 zł jak bym kupowałoddzielnie dałęm 1600zł i od konca lipca smigam do teraz niby ciut słabsze i w korku potrafi zjesc swoje ale i tak taniej instalacje 2 gen. sterownik bingoM

i nie patrz na cene bo tu sie zwraca

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu