logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
VW GOLF 3 (1.6 B+G 1993R.)
Autor Wiadomość
SkoliMecO 
VW GOLF 3 [1.6+LPG 93r.]

Silnik: 1.6 (ABU)+LPG 75KM
Wysłany: 2009-09-22, 01:07   VW GOLF 3 (1.6 B+G 1993R.)

Witam wszystkich, mam problem ze swoim autem gdyż tracę moc silnika. Jak jadę na benzynie i przyśpieszam to auto zaczyna mi zamulać, na LPG mi się to nie zdarza czasami szarpał ale to przez przewody które wymieniłem gdyż miały przebicie i w nocy było widać jak iskrzyły. Kupiłem też świece NGK podobno najlepsze do samochodów z instalacją LPG lecz problem z benzyną pozostał ten sam. Zastanawiam się nad wymianą filtru oraz pompy paliwowej ponieważ słyszałem, że przy silnikach z instalacją LPG często siadają szczególnie jak się odpala na samym gazie. Nie wiem czy to akurat to. Proszę o doradzenie gdyż nie chcę ponosić zbędnych kosztów.

Na forum kazdy widzi Twoj post, nie musisz go kolorowac :P

prezesik25 
Kto pyta nie błądzi

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2009-09-22, 20:51   

pierw wymień sam filtr paliwa, może jest zapchany - koszt niewielki a już będziesz miał głowę spokojną, że masz wymieniony. Jak się poprawi to jasna sprawa, jak dalej to samo to kombinuj z pompą paliwową. Może też być zapchany wtrysk paliwa.

Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2009-09-22, 21:08   

SkoliMecO napisał/a:
Zastanawiam się nad wymianą filtru oraz pompy paliwowej ponieważ słyszałem, że przy silnikach z instalacją LPG często siadają szczególnie jak się odpala na samym gazie.

Zawsze trzeba miec benzynki troszke wiecej niz rezerwa czyli okolo 10litrów... wtedy pompa paliwa nie dostaje po pupce :P

Co do braku mocy na benzynie to najpierw wymiana filtra... pozniej mozesz dac resa golfikowi... czyli odlaczyc akumlator na noc i pozniej dac mu pochodzic na niskich obrotach...

Jesli wymiana filtra nie pomoze to trzeba bedzie jechac sprawdzic czy pompa dalej dobre cisnienie paliwka :P no a jesli bedzie wszystko okej no to trzeba bedzie podlaczyc go pod komputer Vag :P

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2009-09-22, 21:20   

Zacznij od resetu sterownika silnika bo to najprostsze. (odłączenie klem od akumulatora, podłączenie na powrót - musi być zimny, zapalenie auta i zostawienie na benzynie aż do pełnego zagrzania). Pomoże - to sterownik łapie błędy od LPG - pełno porad znajdzisz co zrobić. Nie pomoże - to jak koledzy piszą wyżej

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu