Witam wszystkich, mam problem ze swoim autem gdyż tracę moc silnika. Jak jadę na benzynie i przyśpieszam to auto zaczyna mi zamulać, na LPG mi się to nie zdarza czasami szarpał ale to przez przewody które wymieniłem gdyż miały przebicie i w nocy było widać jak iskrzyły. Kupiłem też świece NGK podobno najlepsze do samochodów z instalacją LPG lecz problem z benzyną pozostał ten sam. Zastanawiam się nad wymianą filtru oraz pompy paliwowej ponieważ słyszałem, że przy silnikach z instalacją LPG często siadają szczególnie jak się odpala na samym gazie. Nie wiem czy to akurat to. Proszę o doradzenie gdyż nie chcę ponosić zbędnych kosztów.
Na forum kazdy widzi Twoj post, nie musisz go kolorowac
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2009-09-22, 20:51
pierw wymień sam filtr paliwa, może jest zapchany - koszt niewielki a już będziesz miał głowę spokojną, że masz wymieniony. Jak się poprawi to jasna sprawa, jak dalej to samo to kombinuj z pompą paliwową. Może też być zapchany wtrysk paliwa.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Zastanawiam się nad wymianą filtru oraz pompy paliwowej ponieważ słyszałem, że przy silnikach z instalacją LPG często siadają szczególnie jak się odpala na samym gazie.
Zawsze trzeba miec benzynki troszke wiecej niz rezerwa czyli okolo 10litrów... wtedy pompa paliwa nie dostaje po pupce
Co do braku mocy na benzynie to najpierw wymiana filtra... pozniej mozesz dac resa golfikowi... czyli odlaczyc akumlator na noc i pozniej dac mu pochodzic na niskich obrotach...
Jesli wymiana filtra nie pomoze to trzeba bedzie jechac sprawdzic czy pompa dalej dobre cisnienie paliwka no a jesli bedzie wszystko okej no to trzeba bedzie podlaczyc go pod komputer Vag
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-09-22, 21:20
Zacznij od resetu sterownika silnika bo to najprostsze. (odłączenie klem od akumulatora, podłączenie na powrót - musi być zimny, zapalenie auta i zostawienie na benzynie aż do pełnego zagrzania). Pomoże - to sterownik łapie błędy od LPG - pełno porad znajdzisz co zrobić. Nie pomoże - to jak koledzy piszą wyżej