Witam!
Czy może zna ktoś zasady przy ustawianiu instalacji Lpg. Pytam bo nie mam czasu w
tygodniu żeby nawiedzic gazownika i może mógł bym sam coś zdziałac.Dodam iż
wymieniłem wszystkie uszczelki w parowniku,wyczyściłem go,filterek był ok.
Po tych zabiegach autko niestety wolniej się zbiera, a to wkurza...
to musisz jechac zeby cie kompa podbil pod wydech wtedy zobaczy jaka dawke masz a pewnie za mala i ci ja zwiekszy. wiem ze na parowniku sa 2 sruby do dozowania dawka jak masz pojecie to sie pobaw trudne nie jest
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Dzięki panowie za porady,nie chciałbym abyście kłucili sie z mojego powodu. Pojęcia nie mam co do ustawiania aczkolwiek gazownik w mojej okolicy z rok temu ustawił mi autko na słuch po opisaniu objawów i zebrał 10 zeta, więc jest to możliwe bez kompa.No cóż będe musiał znależc trochę czasu i Go odwiedzic...
Narka
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-07-26, 21:17
SlodkiM napisał/a:
ustawił mi autko na słuch
nie nie jest możliwe żeby dobrze w ten sposób ustawić instalację II generacji. Do tego trzeba gazownika który ma interfejs do połąaczenia się laptopem z komputerkiem LPG lub w każdym razie jakiś porządny sprzęt. Zaden analizator spalin nie jest potrzebny, cośby mógł wnieść gdybyś katalizatora nie miał ale analizator nie starczy i nie jest potrzebny.
nie nie jest możliwe żeby dobrze w ten sposób ustawić instalację II generacji
Da rade ! 2 lata temu posiadałem Golfa 1.8 75ps Gazownik ustwił mi Na słuch i smigałem aż miło, po takiej regulacji kazał sie przejchać i powiedzieć czy jest ok.... Dodam ze gazownik Bardzo dobry bo az z wawki ludzie przyjezdzają do niego po instalkie żeby załóżyć...
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-07-27, 08:48
Nie ma o czym pisać, na oko chłop w szpitalu umarł. , raz się uda a raz nie. W drugiej generacji regulacja nie polega tylko na kręceniu śróbkami. jak w pierwszej.
a znacie pany jakiegoś gazownika w łódzkim co dobrze ustawia gaz? mono wtrysk(gaźnik)
bo jak narazie moje maleństwo ma dziwne spalanie wachające sie od 9,5 - 15 litrów i nie ma regóły czy pusty czy obciązony jeździ.
ja dawke sam sobie ustawilem to jest taki pan pikus
odpalasz autko przejedz sie kawalek aby zlapalo temperature nastepnie zatrzymujesz sie otwierasz maske i palcem przesuwasz przepustnice aby obroty poszly w gore trzymasz obroty w wyzszych partiach i krecis zaworem na przewodzie za parownikiem(zakrecasz go) jak auto zaczyna gasnac to delikatnie odkrecasz jak przy odkrecaniu auto zaczyna wracac na wysokie obroty to puszczasz przepustnice zamykasz maske wsiadasz i dajesz mu po garach czy sie dobrze zbiera czy nie, jak sie zamula to sie zatrzymujesz i znow to samo palec na przepustnice podbijasz obroty i delikatnie minimalnymi ruchami odkrecasz zawor gazu (tak 1/4obrotu) nastepnie wsiadasz i znow jedziesz jak sie muli to powtarzasz czynnosc.
mi w gazowni ustawili tak ze palil wiecej po ich ustawieniu niz przed wiec sam postanowilem zadzialac i teraz spala mi okolo 8,5-9,5lpg/100km w jezdzie mieszanej