czesc Wam!!!
mam taki dylemat. prawdopodobnie wywialo mi uszczelke pod glowica znika mi plyn chlodniczy i zaczyna kopcic na bialo jeszcze nie wiem czy bedzie potrzebna regeneracja glowicy czy starczy splanowanie i uszczelka ale zakladam najgorsze i zastanawiam sie nad przerzutka silnika. w zwiazku z tym ze mam gaz i silnik na monowtrysku, zastanawiam sie czy jest jakis mocniejszy 2 litrowy silnik na monowtrysku zeby nie bylo problemu z podlaczeniem obecnej instalacji gazowej a przy okazji uzyskanie wiekszej liczby koni za wszelkie informacje i pomoc serdecznie dziekuje
to moze jeszcze inaczej zapytam. jest taki 2litrowy silnik 115 koni, rozumiem ze on jest na wielopunkcie? jezeli tak, to czy duzo byloby przerobki w instalacji gazowej zeby ja spasowac pod ten silnik?
to moze jeszcze inaczej zapytam. jest taki 2litrowy silnik 115 koni, rozumiem ze on jest na wielopunkcie? jezeli tak, to czy duzo byloby przerobki w instalacji gazowej zeby ja spasowac pod ten silnik?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-07-29, 13:37
z wyjątkiem miksera który kosztuje 3-4 dychy, ale wówczas majkel2424 szukaj silnika o oznaczeniu 2E, nowsze mają wtrysk wielpunktowy sekwencyjny i pasowałoby założyć sekwencyjny wtrysk gazu. Z tym że taka przekładka na 2E oznacza dla ciebie spore wydatki - poza silnikiem cały osprzęt szczególnie drogi przepływomierz (3 stowki) oraz sterownik silnika. Uważam ze nie bardzo się opłaca ale decyzja należy do Ciebie
no to faktycznie sporo zabawy pozostaje miec nadzieje ze starczy uszczelka i planowanie + uszczelniacze i popychacze - profilaktycznie czytalem ze przy okazji dobrze to zrobic, a jak nie to wymiana na drugi silnik 1.8. czy wszystkie silniki 1.8 w golfie to byly monowtryski?? jak dobrze kojarze to aam i adz jeszcze wchodzi w gre? prawda?