logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
sami robimy przewody.
Autor Wiadomość
terfox 

Silnik: 1.8 AAM LPG
Wysłany: 2009-09-01, 17:54   sami robimy przewody.

nie chce mi się pisać każdemu dlatego podaję jak zrobić przewody na ogólnym. Postanowiłem samemu wykonać przewody ponieważ szukałem do swojego czegoś dobrego nie tam śmieci za 80 zł, chciałem dobre przewody cena nie grała roli. Czym więcej jeżdziłem po sklepach tym bardziej się denerwowałem bo oni nas żenią, postanowiłem wykonać przewody sam, wraz z elektrykiem który pracuje przy zakładaniu instalacji elektrycznych na lokomotywach. oto przewód jaki jest potrzebny GKW-PX 10 mm 2 1,8/3 kv wygląda tak jak na zdjęciu 2 otoczki jedna gumowa druga kałczukowa, przewód całkowicie różni się grubościami od tego szajstu co sprzedają by po roku kupić nowe. Następnie musimy kupić zaciski takie same jakie wyciągniemy ze starych przewodów (Pan w elektrycznym jak zobaczy będzie wiedział jakie) następnie dokładnie ustalamy grubość przewodu pod zacisk resztę ścinamy i lutujemy zacisk ( nie trzeba ale dla dokładności lepiej polutować) Następnie stare szekle od przewodów myjemy w benzynie i wciskamy w nie nowe przewody. i cacy działa jak malina 3 rok na tych samych przewodach zero przebicia. A TERAZ KOSZT OK 15 zł. w sklepie elektrycznym. Jeśli nie ma takich przewodów kupcie zbliżone do tych. Oto fotki

pozdro

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu