Silnik: NIE MA
Wiek: 31 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1310 Skąd: NORD-MK3-GROUP.PL
Wysłany: 2009-09-26, 23:02 POMOCY 5 BIEG SZALEJE
witam i już na wstępnie proszę o pomoc bo od 2 dni mam dość nie zwykła przygodę z silnikiem a konkretnie kiedy auto śmiga do 4 biegu wszystko cacy ale kiedy przychodzi moment kiedy wrzucam 5 bieg to bieg wskakuje lecz obroty podskakują mi do 4 tys i silnik zaczyna wyć. o dziwo na innych biegach nic podobnego się nie dziej wiec nie wiem o co chodzi może ktoś miał coś takiego proszę o pomoc bo nie wiem co robić a jeździć tylko z 4 biegami to przesada.
vankris, na piątce nie mogą być wyższe obroty niż na czwórce, jeżeli u Ciebie tak jest to prawdopodobnie zamiast 5 wchodzi Ci 3.
Sprawdź/wyreguluj cały mechanizm zmiany biegów (zaczynając od skrzyni a skończywszy na lewarku) i wszystko powinno wrócić do normy.
Poszukaj tego na forum, bo były gdzieś takie tematy
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.