wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i dalej jest to samo a co do tego wlewania oleju do filtra to jak nie wlałem do filtra to może to być przyczyną że to miga przy odpalaniu??? teraz już nawet na ciepłym czasami miga
mam jeszcze takie pytanie czy w golfie jest jeden czujnik ciśnienia oleju czy jest więcej ? i czy ta moja usterka może być spowodowana wadliwym filtrem????
silnik ABU i mam właśnie w głowicy 2 i jeden jak odłączyłem kabel migał cały czas na załączonym zapłonie a w tym 2 od strony filtra jak odłączyłem kabel to nic się nie działo dlatego wymieniłem ten po którego odłączeniu kontrolka migała cały czas i jest to samo a ten 2 czujnik którego nie wymieniłem jest też od ciśnienia????? jak tak to czy mogę założyć ten nowy czujnik w miejsce tego 2 żeby sprawdzić czy to nie wina tego 2???? czy w ogóle ten czujnik którego nie wymieniałem ma coś wspólnego z miganiem kontrolki ????
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-09-11, 07:42
Oba są od ciśnienia i oba są ważne, oba musza być sprawne. To że kontrolka migała po odłączeniu nic nie znaczy - tak ma byc. Jeden z czujników jest zwierny (czyli załącza obwód po przekroczeniu zadanego ciśnienia) a drugi odwornie - rozwierny. Upewnij się w sklepie że kupujesz właściwy, częste są pomyłki. Zczytaj sobie numery z każdego i wg nich kupuj. Można się kierować kolorami ale jeśli chodzi o zamienniki - to nie jest pewna metoda.