Witam,
W październiku zmieniłem olej na minralny, ale teraz zastanwaiam się czy nie przejść na półsyntetyk. Dodam, że do października, czyli ponad rok jeździłem tylko na olejach półsyntetycznych.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Olej mineralny na półsyntetyk
Pozdrawiam,
Rafal
Rafal
- rafa86
- Czytacz
A czemu zmieniłeś olej na minerał? Bo mechanik Ci tak polecił? Jak nie miałeś żadnych wycieków i silnik dobrze pracował na półsyntetyku to nie warto było zmieniać. Ja mam prawie 230tys. na liczniku a dalej jeżdżę na pół-s. Jeśli jeździsz krótko - góra miesiąc albo i mniej, to możesz zmienić olej (razem z filtrem).
-

Stealth - Members
Powiem tak, ja po kupnie auta w listopadzie dowiedziąłem się, że koleś jeździł już na minerale od długiego czasu. Ponieważ jednak mi się to niezwykle nie podobało to zdecydowałem, że wleję motula półsyntetyk. No i od tamtego czasu mam silnik suchutki cały czas, nie bierze oleju więc jestem bardzo zadowolony
. Nie wiem dlaczego zmieniłeś na minerał, ale jak na nim przejechałeś bardzo mało to możesz wrócić
. Nie wiem dlaczego zmieniłeś na minerał, ale jak na nim przejechałeś bardzo mało to możesz wrócićMoje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzięki za odp. Zmieniłem bo mechanik mi polecił
. na szczecie zmieniłem juz tego mechanika. Przebieg mam ponad 260 tys., ale była robiona uszczelaka pod głowicą 4 tys. temu, własnie w październiku i kolesie w warsztacie nalali mi jakiś syfiasty olej
, miał być poł syst. a wlali minerał
[ Dodano: 2009-03-18, 07:21 ]
A co d przebiegu to razaz mam niecałe 70 tys, bo licznik mnieniłem
[ Dodano: 2009-03-18, 22:49 ]
wlałem półsyntetyk shella, zobaczę co będzie się działo.
. na szczecie zmieniłem juz tego mechanika. Przebieg mam ponad 260 tys., ale była robiona uszczelaka pod głowicą 4 tys. temu, własnie w październiku i kolesie w warsztacie nalali mi jakiś syfiasty olej
, miał być poł syst. a wlali minerał
[ Dodano: 2009-03-18, 07:21 ]
A co d przebiegu to razaz mam niecałe 70 tys, bo licznik mnieniłem
[ Dodano: 2009-03-18, 22:49 ]
wlałem półsyntetyk shella, zobaczę co będzie się działo.
Pozdrawiam,
Rafal
Rafal
- rafa86
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)