Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
LPG do GTI 2.0 16V
Zastanawiam się nad założeniem gazu do mojego Golfa. Spotykam się z najróżniejszymi opiniami na ten temat. Jedni mówią, że golfy "lubią" gaz i warto go założyć. Inni, że szkoda takiego silnika, że straci osiągi, że nawet na benzynie nie będzie tak chodził, jak przed zagazowaniem, etc. Rocznie "robię" ok. 25 tkm. Warto, czy nie warto? I jeszcze jedno: czy ten silnik (gti 2.0 16v) ma wtrysk jedno- czy wielopunktowy? Pozdrawiam. 

- ficus
- Berbeć
zobacz na stan licznika, jeśli masz wiecej niz 200 tyś to nie wiedomo jak silnik zareaguje
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jednopunkty o wiele lepiej znosza instalacje lpg a Ty masz wielopunkt... najlepiej oblicz sobie po jakim czasie CIs ie zwroci ta instalacja no i porownaj spalanie na gazie i na benzynie... szczerze mowiac to gaz wciaz drozeje i nie wiadomo jeszcze jak dlugo to ebdzie tak oplacalne... nie weim jak on zniesie ta instalacje ale mysle ze by dal rade choc szkoda by bylo takiego silnika... jesli juz gaz to jakas lepsza instalacje
-

Imper - Members
wiesz co gaz juz jest oplacalny od ropy a zwlaszcza przy moim spalaniu na trasie a do wakacji np ropa ma podrozec do 5zl. wiec im wczesniej zalozysz tym szybciej bedzie sie zwracac. znajomy ma 2.0 i mu pali 10l srednio gazu 

-

uli - Badacz tematu
witam ja mam 1,8 i tez zastanawiam sie nad gazem
jaka instalacja najlepsza??? zwykla czy sekwencja??? wczesniej mialem kadetta 1,4 z gazem i wiecznie sie sypal szarpal tracil obroty dlatego sie zrazilem troche do gazu ale ceny benzyny chyba nie pozostawia innego wyboru 
jaka instalacja najlepsza??? zwykla czy sekwencja??? wczesniej mialem kadetta 1,4 z gazem i wiecznie sie sypal szarpal tracil obroty dlatego sie zrazilem troche do gazu ale ceny benzyny chyba nie pozostawia innego wyboru 
-

baciano - Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)