logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka oleju !!!
Autor Wiadomość
Szakal 
Tomek

Silnik: 1.6
Wysłany: 2010-02-14, 03:50   

Witam zmierzyłem ciśnienie oleju i okazało się że jest wręcz książkowe jakiś dziad sprzedał mi uszkodzony czujnik oleju który nie ma masy i fałszuje!!! Zastrzeliłbym chuja co ja się namartwiłem co to może być na szczęście nic poważnego hehe dzięki wszystkim za dobre rady pozdrawiam hej 3mcie się ;) ))

grzesiek1945 

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2010-02-15, 15:18   

Ja zmieniałem czujnik ale to nic nie dało, dziś wracałem z Łańcuta no i dalej olej raz migał raz nie, dogrzać też się nie chciał, przejechałem ponad 50 km to powinien się rozgrzać do 90 a to 70 parę tylko, czujnik temp zmianiłem wiele nie dało, program VAG jak podpinałem pokazywał że jest 90, ta kontrolka i temp bardzo mnie irytuje :/

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 1.8 Bon Jovi 90PS
Wysłany: 2010-03-01, 14:55   

mam podobny problem czujniki wymieniłem bo kompresja wyszła ok, wymieniłem pompe oleju i panewki i co??piszczy przy 2100 po rozgrzaniu nadal, nie wiem już co robić, z tym że silnik nie chodzi jak traktor, ale poprawnie.Kupiłem jeszcze uszczelkę pod pokrywę zaworów bo strszanie się poci, kilku osobom to pomogło, choć nie widzę sensu czemu :-/

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

klo 

Silnik: ABS 1,8
Wysłany: 2010-03-01, 19:35   

Siemka, niestety nadal jeżdżę z tym problemem. Teraz piszczy rzadko, od 4-ech dni kontrolka "śpi". Ale pewnego dnia... napewno się odezwie :-( . I zupełnie nie wiem co z tym począć! Jast ktoś mądry w tym temacie?

BORYSKA 
##ELEKTRONIKUS##

Silnik: 1.8 ABS benzynka LPG
Wysłany: 2010-03-01, 20:34   

klo, ja to sobie tłumaczę tak, że mruganie kontrolki ciśnienia oleju świadczy o tym, że działa (ta kontrolka właśnie). No bo gdyby nie mrugała, to znaczy, że nie działa... ;-)
PS Chociaż jedna część w moim golferze działa jak należy. :-P

A na poważnie: nie wiem jak jest u ciebie, ale ja już sobie odpuściłem dochodzenie w tym temacie. Ciśnienie jest książkowe, czujniki działają prawidłowo, sygnały do cyferblatu dochodzą, a kontrolka jak migała, tak miga. Ewidentna usterka licznika!
Jak znajdę chwilę, to podepnę ją "na krótko" do czujnika (z pominięciem zegarów). Wtdy będę miał pewność, że kiedy świeci, to nie ma ciśnienia

Pozdro

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 1.8 Bon Jovi 90PS
Wysłany: 2010-03-01, 20:35   

klo, nie martw się, ja mam jak ty, tylko jeszcze wydałem 700 na naprawy i jestem mega wkurzony, jade jutro do tego konowała co mi to robił i niech się tłumaczy,jak się dowiem to dam ci nac

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu