Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-24, 00:23
1.6 to za ogolne okreslenie. Sa silniki z jedno- i wielopunktowym wtryskiem paliwa. Jednopunkt to instalka II-gen, a wielo- tylko sekwencja. Odnosnie marek produkujacych instalke LPG poszukaj w SZUKAJCE na gorze forum.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 890 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2012-01-24, 00:48
luq13 napisał/a:
ile by kosztowala instalacja gazowa i jaka najlepsza ?
co do generacji to tak jak prezesik25 napisał, zależy jaki silnik.
popytaj w okolicy gdzie zamierzasz założyć gaz o opinie o gazownikach, pojedz do jednego czy drugiego i popytaj o ceny.
nawet najlepsza instalka nie będzie dobrze działać jak założy ją nieogarnięty gazownik
Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2012-01-29, 13:48
Ja w swoim jednopunkcie 1.8 mam instalkę firmy BRC , drugiej generacji ( cena ok 1700 zł z papierami ) jestem z niej zadowolony spisuje się ok. ale trzeba pamiętać że to właśnie jednopunkt.
Ogólnie jest to podobno porządna firma i jej instalacje długowieczne.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-01-30, 20:59 Re: instalcja gazowa
luq13 napisał/a:
Witam chce kupic golfa 3 1.6 rok 94/5 to ile by kosztowala instalacja gazowa i jaka najlepsza ?
musisz zobaczyć w bagażniku albo książce serwisowej jaki masz silnik ABU AEA czy AEE
ten ostatni jest na wielopunktowym wtrysku i powinno się do niego stosować sekwencyjną instalację gazową
Jeśli masz któryś z 2 pierwszych silników to można założyć zwykły gaz do II gen sterowaną sondą lambdą
Ja mam instalacje Tomasetto z Komputerem Bingo M ale co do parownika to polecam lepiej firmę LOVATO mi parownik padł po przejechaniu 48tys km ale po za tym nie narzekam ładnie pracuje na lpg i spalanie na przyzwoitym poziomie w trasie do 8.5 max jak się jedzie dynamicznie w mieście max 11 gazu
Dużo dobrego słyszałem też o instalacjach BRC i Landi renzo co do staga to nie używałem ale są podzielone zdania