Wysłany: 2010-08-01, 20:41 Golf 3 1,8gt lpg - problem z odpalaniem
Witam,
jest to moj pierwszy post...
Moj problem dotyczy odpalanie auta. Jak jest gorąco nie chce odpalić. Rozrusznik kreci, wszystko oki tylko zaskoczyć nie chce;( jest tak zarowno na benzynie jak i na lpg... Po zapchnieciu odpala odrazu... Nie mam pojęcia co moze byc tu problemem. Zaznacze ze podczas jazdy w kabinie czuc spaliny (nie wiem czy to ma zwiazek). Z gory bardzo dziekuje.
Silnik: Było 1.8 ABS jest 1.6 AEK 101KM
Wiek: 21 Dołączył: 22 Lis 2009 Posty: 62 Skąd: warmia - mazury
Wysłany: 2010-08-02, 23:40
Może to być czujnik temperatury. Komputer daje cały czas dużą dawkę paliwa (nie wyłącza się ssanie) i zalewa dlatego nie chce odpalić jak jest ciepły. Ja miałem to samo zacząłem od czujnika i nie ma problemu prawie rok. A czujnik kupiłem za 30 zł. Jak masz przestawiony zapłon to blokuje w trakcie odpalania. To, że kopci zwalił bym na za bogatą dawkę nie spala dokładnie paliwa.
_________________ >-Volkswagen das Auto-<
matuszgt
>GRUPA WARMIŃSKO - MAZURSKA<
Ale mi chodzi o to ze jak na dworzu jest z 30 stopni to on nie odpala mimo to ze silnik zimny, a jak jest temperatura kolo 20 to pali bez problemu na cieplym i zimnym silniku.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-08-03, 13:32
Jednak zacznij od pomierzenie oporów czujnika temperatury cieczy oraz powietrza zasysanego (na gorze wtrysku, ta sama wtyczka 4 kablowa co wtryskiwacz). Normy są na każdym forum