Wysłany: 2012-01-30, 14:00 filtr powietrza stozkowy
Koledzy chcialbym zalozyc sobie filtr sportowy do mojego golfa 1.8GT lecz nie wiem jaki mam kupic i zeby nie byl za drogi mozecie cos poradzic?? z gory wielkie dzieki
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-01-30, 18:47 Re: filtr powietrza stozkowy
tolek23 napisał/a:
Koledzy chcialbym zalozyc sobie filtr sportowy do mojego golfa 1.8GT lecz nie wiem jaki mam kupic i zeby nie byl za drogi mozecie cos poradzic?? z gory wielkie dzieki
w samochodach zasilanych LPG nie montuje się filtrów stożkowych, po zamontowaniu stożka samochód będzie słaby i nie będzie się dało poprawnie wyregulować instalacji gazowej. Stożki się montuje w większych silnikach jeśli są robione jakieś przeróbki np sportowy wydech sam stożek jeśli nie jest wyliczony dolot nic nie daje prócz dźwięku;)
witam mam pytanko . Co do tego filtru stozkowego . Bo chcialem wlasnie zakupic i zalozyc ,do golfa 1.4 na lpg. Ale widze ze nie polecane , czyli zyskam tylko dzwiek i nic wiecej
Silnik: 2.0 GTI 2E Pomógł: 12 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Lis 2011 Posty: 462 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-17, 22:22 Re: filtr powietrza stozkowy
PabloSBT napisał/a:
w samochodach zasilanych LPG nie montuje się filtrów stożkowych, po zamontowaniu stożka samochód będzie słaby i nie będzie się dało poprawnie wyregulować instalacji gazowej
A skąd takie informacje? Bo ja z miejsca mówię że to nieprawda
Tak samo jak złudzenia że stożek, nawet najlepszy, doda choćby pół konia
Silnik: 2.0 GTI 2E Pomógł: 12 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Lis 2011 Posty: 462 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-17, 22:56
No w takiej sytuacji pewnie, ja mówię o samym stożku. Jedyne co to fakt że samochód "lżej oddycha", no i dźwięk... Chociaż sam stożek też cudów nie zdziała niestety...
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 886 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2012-02-18, 11:25
Opik napisał/a:
Jedyne co to fakt że samochód "lżej oddycha", no i dźwięk...
no właśnie 99% ludzi myśli że jak lżej będzie oddychać to będzie git
mało kto wie że to wszystko musi być liczone a o zjawiskach falowych nikt praktycznie nie słyszał