Wysłany: 2009-07-05, 21:12 Czy mam pompę paliwa do wymiany?
Witam od około dwóch tygodni zauważyłem, że z moim golfem coś się dzieje nie dobrego. Na początku nie mogłem go odpalić , silnik był ciepły jak już odpalił to obroty zaczęły skakać raz w górę raz w dół. Po przełączeniu na gaz wszystko było ok.Po paru dniach znowu rozgrzany nie chce odpalać a na gazie chodzi, do tego przełączony na benzynę nie chce jechać chyba że jest zimny i na ssaniu chodzi. W końcu pojechałem do mechanika i co??? i nic auto zachowuje się normalnie nic się nie dzieje. Dzisiaj miał miejsce nowy problem . Zimny silnik ok ale po rozgrzaniu jest jakiś zmulony na gazie i benzynie, zalałem dodatek do paliwa , który niby czyści wtryski itd. pojezdziłem troche do 6000obr/min le dalej kaszana co to moze być? dodam że kable kopółka i palec wymienione.
Ostatnio zmieniony przez balon bon jovi 2009-07-10, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 gti 8v
Wiek: 22 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 274 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-07-05, 22:28
silnik krokowy na 95% odpada. to nie sa objawy do przypadlosci zwiazanej z silnikiem krokowym gdyby tak bylo to nie mogl by odpalac na benzynie wogole bo obroty byly by za niskie i w koncowym efekcie by gasl.
Byłem u gazownika a, że mieszkam z 500 m od niego to jechałem na benzynie i nie zdążyłem przełączyć na gaz rezultat był taki, że przed zakładem auto zgasło i nie mogłem odpalić. Gzaownik stwierdził że to pompa paliwa też mi się tak wydaje powoli siada. Auto odpaliłem na gazie( pokazał mi jak to sie robi) wróciłem do domu, zgasiłem silnik i na benzynie odpalił bez problemu czyli nasuwa się taki wniosek że pompa paliwowa raz działa raz nie, za dwa dni ją wymienie i dam znać czy to jest przyczyną .
[ Dodano: 2009-07-10, 21:07 ]
Tak jak mówił gazownik to była pompa paliwa, jest wymieniona i wszystko ok
Czasami się zawieszała i stąd te dolegliwości.
[ Dodano: 2009-07-10, 21:11 ]
Temat zmieniony, mam nadzieje, że komuś okaże się pomocny