Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Cze 2008 Posty: 151 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2009-10-30, 14:40 cieknie z uszczelki
Witam mam pewien problem od jakiegos czasu ubywa mi oleju jakies no moze litr na 4-6 miesiecy. Wczesniej nigdy nic mi takiego sie nie dzialo nawet "grama" nie bral. Odkad wymieniana mialem uszczlke pod glowica ciagle mam plamy pod uszczelka a wczesniej mialem czysty silniczek a noi tez musze dolewac plynu do chlodnicy.
Czy to wina uszczelki? Jak tak to czy mozna glowice dokrecic poprostu i z jaka sila?
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Cze 2008 Posty: 151 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2009-10-31, 00:23
Powiem tak robil mi to mechanik ale na bank byla planowana. Moge jednak go na pewno podejrzewac ze zle dokrecil ja na oko nawet sie do tego nie bede zabieral chyba ze napiszesz z jakim momentem ma byc dokrecona to sam sobie to zrobie tylko fundne sobie taki klucz.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2009-10-31, 22:25
To może być wina wadliwej uszczelki. Ja kupiłem jedną 3 lata temu za 15 zł i po zrobieniu 90 tys.km i zgniła od płaszcza wodnego do cylindra, spaliny poszły do układu chłodzenia. Obecnie mam założoną taką ori za 60 zł, już po samym wyglądzie wydawała się wytrzymalsza.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę