Poniżej instrukcja do tego Blitza. Może ktoś to rozgryzie...
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-10-11, 19:04
BORYSKA, no więc na Twoje pytanie - w tym sterowniku nie da się ustawić czasu nakładania paliw przy przełączeniu z beny na LPG. W każdym razie ani słowa o tym w instrukcji. Być może można to zrobić zastępująć przełącznik innym, Np Lecho WRM (który ma w sobie funkcję ustawiania czasu nakładania). Ale żeby powiedzieć czy to można zrobić - trzeba by znać wewnętrzny schemat samego przełącznika od Blitza - a tego w opisie brak.
Na marginesie: dotąd nie wiedziałem nic o takim aktuatorze jak ma Blitz, teoretycznie powinien działać bardzo szybko co jest jego zasadniczą zaletą w porównaniu do typowo stosowanych "wolnych" silniczków krokowych.
Zdiagnozowałem problem. Kiedy silnik jest zimny to elektrozawór przy reduktorze załącza się dużo później niż pozostałe dwa elektrozawory. Nie wiem jeszcze czym to jest spowodowane. Do tej pory wszystkie trzy odbijały jednocześnie. Spróbuję coś pokombinować...
[ Dodano: 2009-11-18, 14:15 ]
Problem rozwiązany. Okazało się że elektrozawór przy reduktorze jest oblepiony wewnątrz jakąś czarną mazią przez co nie mógł się czasami otworzyć. Czyszczonko i już jest po problemie
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.