Wysłany: 2009-04-23, 21:34 benzyna w instalacji lpg
Witam!!!! czy ktos kiedys mial taki przypadek ze w instalacji lpg bylo czuc benzyne
Pare tygodni temu zatankowalem gaz na bardzo niby renomowanej stacji benzynowej i co sie okazalo nastepnego dnia nie moglem jezdzic na gazie bo samochod zarazl gasl. wybralem sie do serwisu i co sie okazalo w calym ukladzie instalacji gazowej bylo czuc benzyne:/ czym to moglo byc spowodowane??
ztankowalem na innej stacji i jest OK ale niestety przez ten syf z poprzedniej stacji bede musial wybulic kasiorke na jakis nowy element (chyba przeplywomierz) bo sie uszkodzil przez ta benzyne
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-04-27, 19:54
zależy jaki 1.6, to już autor tematu powinien nam napisać typ silnika. Cała sprawa trochę mi pachnie naciąganiem. Nie bardzo sobie wyobrażam jak miałby się przepływomierz uszkodzić od benzyny w LPG.
nie wiedzialem jak to okreslic ale zerknolem na pewna stronke i okazuje ze to nie zadna przeplywaka tylko nadzwyczajniej w swiecie silniczek krokowy instalacji gazowej za bledne info sorki a mnie zastanawia jak wogole benzyna w instyalacji sie znalazla jest to wogole mozliwe??
gdyby to byl jakis walek to bym na ten temat sie nie rozpisywal:-) w silniczku ewidentnie bylo czuc benzyne. NIe wiem moze to przypadek jeden na milion a zostalem tym pechowcem;-) teraz mam inny problem bo po wimianie silniczka skacze mi na obrotach i za chiny ludowe nie wiem o co chodzi:-/ prosze o jakas podpowiedz czym to moze byc spowodowane Dzieki
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-05-15, 12:41
eduś, dalej nie wiadomo jaki masz silnik - na wtrysku jedno czy wielopunktowym, jaki typ. Może być potrzebna adaptacja Vagiem, a może wystarczy poczekać i samo się zaadoptuje, a moze masz zupełnie inną jeszcze awarię.