Silnik: 1,6 ABU
Wysłany: 2009-06-16, 18:52 Autko nie zapala , może jakieś zabezpieczenie
W ciągu ostatnich 3 miesięcy zgasło mi kilka razy autko przy ruszaniu, oczywiście z mojej winy bo dałem za mało gazu. Problem jednak pojawił się przy zapalaniu. Autko nie chciało zapalić, lampki kontrolne po przekręceniu kluczyka świeciły się ale autko nie reagowało. Po około 1 minucie mogłem juz zapalić autko. Czasami objaw jest taki ze nawet lampki nie zapalają przekręceniu kluczyka dopiero kilkunastokrotna próba pozwala uruchomić silnik .Oczywiście autko za którymś razem zapala tak jakby nigdy nic. Objaw tez czasami jest taki że rozrusznik kręci ale bez efektu. Zastanawiam się czy przypadkiem nie mam jakiegoś zabezpieczenie. Niestety nic mi na ten temat nie wiadomo.
Moze coś z elektryką.
jutro postaram się podłączyć samochód pod komputer. Zobaczymy efekty.
Silnik: 1,6 ABU
Wysłany: 2009-06-16, 21:13
autko podłączyłem pod komputer, pojawił się błąd przepustnicy, ale nie wydaje mi się żeby w taki sposób reagował samochód , ale moze sie mylę. Stacyjka , moze uda mi się podejrzec coś w weekend.