na anglie szło chyba 600 szt, na austrie 400, na Niemcy bez limitu, na włochy też jakoś limitowane były ale tam strasznie okrojone z wyposażenia szły, na inne kraje podejżewam że też bez limitów, więc parę ładnych tysięcy istnieje
Silnik: 2E
Wysłany: 2012-02-06, 13:22
tapioeero, nie straszy tylko dobrze mówi, jak coś nie używane stoi tyle lat to podczas normalnej codziennej eksploatacji w klimacie jakim żyjemy szybko będziesz żałował tej decyzji,,
tapioeero, kolega Lobus dobrze gada.....I co kupisz auto za 26k a bedziesz chciał sprzedac to dostaniesz 2,6 albo mniej....takie auto jedynie jak ktos kolekcjonuje i 3ma je w domu.
Wiem że te 400 to radosna twórczość sprzedającego, tak mniej więcej pytałem, 5, 10, 15 tys itd
tapioeero, kupując taki samochód trzeba się liczyć z tym, że będziesz musiał go "eksploatować" dokładnie tak samo intensywnie jak poprzedni właściciel... Bo w przeciwnym razie sypać się będzie bardziej niż normalnie jeżdżący ale zadbany 15 letni egzemplarz
tapioeero, nie straszy tylko dobrze mówi, jak coś nie używane stoi tyle lat to podczas normalnej codziennej eksploatacji w klimacie jakim żyjemy szybko będziesz żałował tej decyzji,,
Takie auto kupuje się żeby nim pojechać latem nad Bałtyk i zaliczyć zlot. Odpalać, dbać w zimie, a suchą wiosną i ciepłym latem pokazać innym jak wygląda auto w takim stanie.
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
Silnik: dwa zero AGG
Wysłany: 2012-02-07, 06:51
Kiedyś pytałem na forum ile wyszło Jahre to zostałem wyśmiany.. Kolega Pijey piszę dobrze, ale po za tym że była limitowana edycja, gdzie każda sztuka miała specjalną naklejkę, można było kupić tak doposażony egzemplarz i z tym "pakietem".. Także musi być tego sporo 400 egz to na tym forum by uliczył heheheheh
_________________ 20 JAHRE by RASTAmaniek czyli "stare ale JAHRE"
Silnik: 1.9
Wysłany: 2012-02-07, 12:36
Głupoty mówicie że będzie się sypać. Części mechaniczne nie uległy zmęczeniu eksploatacyjnemu. Prawdopodobnie również lakier nie ma odprysków czy też uszkodzeń przez które wejdzie rdza. Ten lakier pewnie też jest ołowiowy więc twardszy niż obecne. Wymieniasz wszystko co przy każdym innym zakupionym aucie czyli rozrząd, płyny itd. Jak boisz się o rdzę zabezpieczasz spód jak w każdym innym nowo zakupionym aucie. Minus to tylko taki że drogo Cię wyjdzie bo za 28tys masz Borę, Audi A6-A8, Opla Signum, Skodę Superb. Limuzynę którą bardziej się nacieszysz z jazdy niż takim golfem.
Pisze tak gdyż miałem Mazdę 323F z 92r która po sprowadzeniu w 96r z przebiegiem 70tys przestała 10lat w garażu dopóki nie rozbiłem jej przy 89 tysiącach. Nic się auto nie działo, a silnik jak malina i zero rdzy. Do tej pory nie mogę znieść, że poszedł ten silnik na szrot.
Taką kasę ładują w auto tylko kolekcjonerzy marki. Autko warte moim zdaniem max 16tys przy udokumentowanym przebiegu.