Widziliście, ludzie robią takie rzeczy, tną i spawają, słupek trzeba przesunąć, drzwi od golfa III lądują i tylna szyba wraz z boczkami też i oczywiście fotele odchylane z 3D żeby się jakoś dostać do tyłu. Roboty dużo ale efekt świetny, pierwszy raz widziałem coś takiego na VW Borze
Tylko szkoda ze trzeba było pociąć mk3 3d żeby zrobić takie vento.
Nie koniecznie trzeba było ciąć Golfa żeby powstało Vento coupe bo np. Jetta MK II była produkowana również w wersji 2-drzwiowej, więc może na niektóre rynki było wypuszczane też Vento 2-drzwiowe??
Poszperałem trochę, znalazłem na VWVortex 2 tematy o przeróbce Jetty MK3 (Vento) na 2-drzwiowe coupe i jeden temat z częściami potrzebnymi do przeróbki na sprzedaż.
Żadnej wzmianki o seryjnych Jettach w coupe nie znalazłem ani po Polsku ani po Angielsku. Fakt że wielki szacun dla gości którzy się takich przeróbek podejmują, ciekawe swoją drogą czy u nas nie przyczepiliby się do takiej przeróbki DIY na przeglądzie.