Twoja najnowsza produkcja bardzo mi sie podoba program w ktorym go montowales to chyba ulead (tak mi sie wydaje) utworek tez dobrze dobrany(moglbys podac nazwe) czekam na kolejne produkcje
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Ogólnie filmik dobry, bo i Nowy Staw jest ładnym miasteczkiem (ołówek rządzi).
Ale wydaje mi się że nie jesteś za bardzo zdecydowany czy chodziło o promocję miasteczka, promocję ludzi i aut, czy może o zrobienie trailera przed czymś większym.
Jeśli chodzi o montaż to muzyka dobra, ale stanowczo za dużo wstawek graficznych, zwłaszcza na początku - za długo. Widać braki, za które trzeba zwalić winę na kamerę (oczywiście nie spodziewam się HD po amatorskim filmiku), troszkę boli niewielka ilość dobrych ujęć, ale ulgowo muszę to potraktować, bo widzę że to raczej spontan, wkręcony później w program.
Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem niż szereg szybkich zmian ujęć, byłoby przedłużanie tych ujęć, poprawiając jednocześnie kontrasty i przyprawiając jakimś glamour'em. Ale, że to spontan, to raczej moja delikatna uwaga, niż krytyka
Nie jestem pewien czym to robiłeś? Premiere? Vegas?
Ogólnie fajnie się ogląda filmiki z jakichś zgromadzeń. I u nas w grupie by się jakiś kamerzysta przydał, bo jednak co filmik to filmik Popieram!
mi brakuje płynności kamery - może pokombinuj z deskorolką do ujęć "w ruchu"? bo takie skoki i brak płynności wygląda nieciekawie...
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 549 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2010-02-07, 23:04
e2 napisał/a:
mi brakuje płynności kamery - może pokombinuj z deskorolką do ujęć "w ruchu"? bo takie skoki i brak płynności wygląda nieciekawie...
film o ns był zrobiony z filmików które znalazłem na necie które dostałem od znajomych żadne z tych ujęc nie było moje poprostu przerobiłem to co znalazłem.
Cytat:
Jeśli chodzi o montaż to muzyka dobra, ale stanowczo za dużo wstawek graficznych,
dlaczego tak? bo chciałem żeby był inny niż wszystkie... i tak jak piszesz to był spontan jak wyżej napisałem pozbierane materiały
co do płynności filmów to ogranicza mnie sprzęt bo może to sie wydawać śmieszne niektóre ujęcia sa po prostu kręcone telefonem albo jakaś pożyczoną kamerką "rodzinną"
co do mk2 syncroi to tez spontan kolega przyjechał z kamerką i chciał żebym mu nakrecił jak leci bokiem, wiec mówię to zrobimy więcej ujęć moze coś na momencie Ci skleję wiec ten fil też będzie bez "szału"
wiosnę planuje podejść bardziej do tematu i popracować nad filmikiem mojego auta wtedy będe próbował zrobić już coś bardziej profi no bo te co teraz to czysta amatorka
oczywiście dzięki za komentarze bo właśnie takie się liczą w których wypisujecie co jest nie tak wtedy wiem na co mam bardziej zwrócić uwagę. pozdr!
film o ns był zrobiony z filmików które znalazłem na necie które dostałem od znajomych żadne z tych ujęc nie było moje poprostu przerobiłem to co znalazłem.
ja mówiłem o syncro ale już przeczytałem, że też spontan. Poza tym montaż mi się podoba .
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 549 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2010-02-10, 17:10
Filmik skończony, oczywiście to był taki spontan, więc ujęcia nie są dobre prosze o komentarze co nie tak itp bo na przyszłość będe wiedział na co zwracać uwagę aha co do końcówki to nie miało takiej być ale nie mogłem sie powstrzymać
filmik sam w sobie nie jest zły jeśli chodzi o montaż, lepszy niż tamte w pierwszym poście Tam za dużo było nawalonej tej grafiki tzn. tych napisów Nowy Staw czy coś tam. Co chwila się pojawiały przez co film po kilku sekundach robił się nudny, za dużo reklam a za mało czystych ujęć...
Co do tego ostatniego to tak jak mówiłem fajnie zmontowany, główny bohater fajny ale te ciągłe wyczyny na śniegu kojarzą mi się z niewyżytymi wieśniakami którzy jak tylko spadnie śnieg to jeżdżą w kółko. Bez obrazy ale tak to mi się kojarzy... I bez nerw proszę