Silnik: Polowanie na 2.0
Wysłany: 2011-03-23, 14:52 VW Golf 3 GTI do oceny
Witam, nadarzyła się okazja do zakupienia VW Golfa MK3 w wersji GTI z silnikiem 2.0. Przebieg auta 209000km, rok produkcji 92, wyposażenie: klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, światła przeciwmgłowe.
Auto ma do zrobienia sprzęgło - jak twierdzi sprzedawca - uszkodzeniu uległo łożysko. Silnik normalnie odpala i jeździ. Cene jaką woła to 2000zł
Powiedzcie mi proszę czy opłaca się takie auto zakupić? Czy może poczekać jeszcze trochę i kupić coś innego? Jaka rynkowa wartość tego auta?
ja myślę ze 2 tysiące to jest zbyt podejrzanie niska cena i problemów związanych z autem morze być więcej niż sprzedający zapewnia .Odpuściłbym GTI to GTI i one znacznie większą wartość mają
Silnik: 1.6 ABU (LPG) Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Kwi 2011 Posty: 45 Skąd: Żary
Wysłany: 2011-04-12, 15:55
Auto jest podejrzane. Co do tego nie ma wątpliwości.
Chyba, że dziadek co jeździł nim tylko w niedziele do kościoła, kupił sobie nowe i nie ma miejsca w garażu
Musiałbyś wziąć znajomego mechanika, z którym mógłbyś obejrzeć silnik i zawieszenie.
z tym sprzęgłem chociaż zerknąć - czy nic bardziej poważnego, żebyś później regularnie nie jeździł do warsztatu.
Pewnie rozrząd od razu do wymiany, pompa, olej i pare innych rzeczy co wyjdzie podczas jazdy.
Więc gdzieś z tyłu za ceną auta jest ukryty z 1 000 zł na doprowadzenie auta do stanu zaufania.