Witam,
powoli zaczynam przymiarki do kupna Golfa III lub IV. Jedną z ważniejszych spraw do przemyślenia jest dla mnie kwestia zasilania pojazdu.
Ważna jest dla mnie ekonomia. Czy ktoś mógłby omówić, czy taniej i lepiej wyjdzie kupić Golfa LPG + benzyna, czy też w TDI? Jakie są koszty eksploatacji? Jaka jest tendencja na rynku oleju napędowego?
Zależy mi też na wygodzie z jazdy, aczkolwiek jeśli LPG okaże się dużo tańsze w eksploatacji od TDI, raczej nie będę miał wątpiwości.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
to najpierw ustal czy golf IV czy III bo w kwestii dobrego diesla to masz okolo 8-10 tys róznicy
Możesz napisać na ten temat coś więcej? Chodzi Ci o to, że 8-10 tys. różnicy jest między III a IV?
Dziękuję za wątek wyżej, nie mogłem znaleźć przez umieszczenie go w dziale, w którym bym nie pomyślał że jest. Po przeczytaniu tego i owego oraz po konsultacji ze znajomym stwierdziłem, że będę kupował raczej auto w Dieslu. Czy ktoś mógłby mi napisać, na co zrwócić przede wszystkim uwagę? Paleta aut, z których będę wybierał to Golf III, Golf IV oraz Ibiza III.