Witam Wszystkich,
Jest to o ile dobrze pamiętam pierwszy mój post na tym forum.
Jeżdżę Fiatem Palio weekend 1400 z 1998 +lpg.
Moim marzeniem zawsze było posiadanie Golfa GTI 2,0 l (115 lub 150 bardziej rajcował mnie ABF) oczywiście czarny z tapicerką edition, jahre, skórą bądź recaro na włoski rynek
Dwa lata temu nie kupiłem GTI bo za cene Palio kupiłbym złom... z dziurami w podłodze a'la ser ze Szwajcarii lub bitego z każdej strony składaka z 100 innych golfów zarejestrowanego na 1,6 bo niby taniej...:/ i sprzedawca jedzie pilnie za granice...
W Palio w chwili obecnej mam do roboty
sworzeń wahacza
termostat
uszczelkę pod pokrywa zaworów
ubezpieczenie i przegląd do kwietnia
Ja myślę żeby naprawić Palio jeździć nim do marca i w marcu go sprzedać i kupić golfa
Co Wy na to? Wiadomo chciałbym mieć wymarzone auto już, ale nie chciałbym tracić za ubezpiecznie które opłaciłem..
wszystko na spokojnie, odkladaj do marca pieniadze, skoro i tak masz ubezpieczenie to szkoda je zmarnowac, szukaj caly czas na Allegro czy gdzie tam indziej auta jakie chcesz zeby mniej wiecej widziec jakie za ile sie sprzedaja.
wtedy sprzedasz palio dolozysz uzbierana kase i bedziesz mogl myslec co z tym zrobic
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 712 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-17, 12:23
no golfik fajne autko tylko takie nie bity w bardzo dobrym stanie i GTI to powyzej 6000 zl chyba ale warto nigby rdzewieja ale jak sie nim zajmiesz za wczasu to bedzie dlugo sluzyl.
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 712 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-17, 12:36
mi np drzwi bierze i kolo szyby przedniej i bak lekko bardzo ale na szybie czekam bo bede ja wymienial i drzwi tez na inne bo mi opadaja bo blacha jest wymeczona juz ale np blotniki mam zdrowe wiec odkrecilem nadkola i kupilem bitgum (masa bitumiczna) i pomalowalem od srodka wszedzie tam gdzie gnija auta lacznie z progami.
takze smialo kupuj golfa lepiej bez wodotryskow ale zadbanego bez przeróbek i malowania lepiej kiedys samemu pomalowac.
taki zwykly ladny golf kolo 6000 bedzie. ja swojego kupilem za 4000 ale z tymi malymi problemami.
trojeczkaGT ja za swojego dalem 4.5 a problemy widzisz jakie mam
Ale co do blacharki to wymienilem tylko blotnik od pasazera, progi widzialem ze mi bierze...
Jest mnostwo VW Golf'ow ktore sa godne uwagi, my Ci polecamy bo my chorzy jestesmy, ale spojrz na to z tej strony:
Jezdzi tego multum wiec czesci zamiennych tez tyle powinno byc, skoro jest duzo czesci to sa bardziej dostepne czyli tansze, eksploatacja nie jest trudna, wymiana roznych pierdolkow z zamknietymi oczami, kolezanka chciala przy mondeo wymienic zarowke to jechala do mechanika zeby jej auto rozebral inaczej sie nie dalo...
Taki przyklad...
Silnik: AGG Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 421 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-10-18, 07:07
takie GTi to z pewnością zakup od 8000zł... taka jest prawda, gti są w cenie i w sumie się nie dziwię. ja porównując golfa poprzedniego z tym który mam jest przepaść i rozumiem tą różnicę tak że zbieraj cash i na wiosnę kup to o czym marzysz
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
Mi polecano 1.8 AAM do gazu, gdy patrzyć na moc to wary nie klaszczą, ale według większości mechaników którzy mi doradzali, jest to ponoć silnik stworzony do LPG
Silnik: AGG Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 421 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2012-01-25, 12:22
1.6 aft ma plastikowy kolektor i tam tylko sekwencja tak samo jak aee abu i aea mogą mieć instalacje zwykłą, co do 1.8 to raczej mogą być 2 gen. tak samo jak w 2.0
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
Silnik: 1.8 ABS + LPG było Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 16 Wrz 2008 Posty: 287 Skąd: Stegna
Wysłany: 2012-01-25, 13:47
Ja w moim ABS od około 10lat mam instalację gazową. Nie wiem jaka dokładnie ona jest, ale sądząc po czasie kiedy była zakładana zapewne jest to ta najzwyklejsza. Sprawuje się bezproblemowo. Niedługo wybieram się na regulację, bo czasem się dławi jak go zbutuję na światłach
Wysłany: 2012-01-25, 15:48
ja mam tez 1.8 ABS 90 Koni Mechanicznych mam instalacje II generacji ale przerobiona na tzw srube ogolnie bardzo dobrze chodzi na gazie nie mam problemow z nim.