Silnik: 1,4 CL (ABD) Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 260 Skąd: Jastrzębia
Wysłany: 2010-02-27, 20:27 Jak rozrużnić ?
Witam szukam dla siebie mk 3 na ropke . 90 lub więcej konnego.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11551790 znalazłem takiego tylko nie mam pewności czy ten silnik jest wersją 90-cio konną . Jak rozróżnić 1Z od innych Dzięki
żeby była jasność co do skrótu TDI I nieoznacza tutaj że auto posiada IC'a ,tylko wtrysk "Injection"
TDI - Turbodiesel Direct Injection
czyli bezpośredni wtrysk ropska do komory ale ten motor tutaj w auckji to faktycznie TD a nie TDI czyli stare poczciwe 75KM ktore mozna podkrecic za pomoca pina z golfa mk2 1.6 TD ,zalozenia FMIC'a oraz zmienieniu pompy i kolektora oraz wydechu... spokojnie mozna uzyskac cos ok. 90-100km zalezy jak sie postarasz.
_________________ Posłuchaj go, prawde Ci powie ----------------------------------------------------->
Silnik: 1,4 CL (ABD) Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 260 Skąd: Jastrzębia
Wysłany: 2010-02-28, 12:34
Nie raczej się za niego nie wezmę. Doszedłem do wniosku że poczekam dozbieram kasy i zapoluje na jakąś wersje 110-cio konną silnik AFN bodajże , oglądałem trochę na Allegro, coś konkretnego chyba wychacze i na pewno będę prosił o pomoc i podzielenie się spostrzeżeniami