Silnik: AGG Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 421 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-04-15, 23:14
poszukaj lepiej silnika 2.0 lub 1.8 są dużo lepsze w mk4(lepsza dynamika itd) aniżeli 1.6, tak że jeśli chcesz mk4 to właśnie z takimi silnikami(przejrzyj też oferty audi a3 są w podobnych cenach ale za to lepiej wykończone)
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
Silnik: AEA 1.6 Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 19 Paź 2008 Posty: 382 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2011-04-16, 06:37
Hej
Nie ukrywam że i mi chodziło już mk4 po głowie do 15.000zł, jednak chyba bym szybciej uderzył w audi a3, sąsiad ma mk4 i szczerze odradza silniki 1.4, ciągle coś się sypie a kilometrów wcale nie robi dużo, może po prostu ma pecha? Ciekaw jestem jak się sprawują diesle w mk4
mazzieh84, diesle w mk4 sprawuja sie tak samo jak w mk3, nie pamietam czy do 2001 czy 2003 weszly silniki na pompowtryskiwaczach co powoduje wieksza dynamike sinika i nizsze spalanie.
diesla najlepiej brac z pewnego zrodla ze nikt go nie krecil wysoko i odpowiednio traktowal (wymiana plynow oleju filtrow rozrzadu na czas) bo inaczej kupisz trupa
Silnik: AEA 1.6 Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 19 Paź 2008 Posty: 382 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2011-04-18, 12:46
strzeliniasty, Tak jestem tego zdania, jak mk4 to tylko w dieslu, ale tak jak mówiłem zostaje w mk3 jeszcze na parę latek, właśnie wsadzają mu sportowy kit, mk4 mają ciekawszą budę i wizualnie już jest przepaść między mk3 ale jak się ogląda auta niektórych forumowiczów to niewątpliwie "oko bieleje"
pamietam czy do 2001 czy 2003 weszly silniki na pompowtryskiwaczach co powoduje wieksza dynamike sinika i nizsze spalanie
i wiekszą awaryjność, weszły od 2001
Obecnie od 2 miesięcy mam golfa IV, odradzam benzynę oprócz 1.8T i wyrzej. oglądałem tego sporo, te z niższego pułapu zazwyczaj zajechane i poprzekrecane liczniki do bólu... Ja mam silnik 1.9 AGR 90 koni i ostatnio na pełnym baku w miescie trzasnalem 860km.
Co do porównań mk3 a mk4 to przepasc jest olbrzymia, w zakresie wspomagania, skrzyni a hamplach nie wspomne-zyletka. W mk4 wszystko juz jest robione nowoczesnie, nie tak archaicznie jak w naszym mk3.
strzeliniasty napisał/a:
diesla najlepiej brac z pewnego zrodla ze nikt go nie krecil wysoko i odpowiednio traktowal (wymiana plynow oleju filtrow rozrzadu na czas) bo inaczej kupisz trupa
to trzeba miec duuuuzo szczescia, tak w woli reklamy wymiana rozrzadu oleju i flitrów-1250zł
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków