Da się znaleźć . Ja swojego znalazłem (fakt, że musisz wyłożyć więcej niż te 8k zł) i nie było w nim nic do roboty
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-01-16, 17:57
STi napisał/a:
Rdza bierze wszystkie ?
tu jest lepiej jak w BMW, Mk3 z 93 roku nie bite potrafi być w pięknym stanie, z rdzą nie ma problemów, są oczywiście odosobnione przypadki którę mają za sobą przykrą przeszłość, ale głównie jest super
tu jest lepiej jak w BMW, Mk3 z 93 roku nie bite potrafi być w pięknym stanie, z rdzą nie ma problemów, są oczywiście odosobnione przypadki którę mają za sobą przykrą przeszłość, ale głównie jest super
Z tego co czytałem mk3 ma ocynk (?). Jak twierdzisz, że jest lepiej niż w BMW to się pocieszam. W mojej e36 (1996r - ocynk) wyłaziły bąble, i zaczeła się w tych miejscach pojawiać rdzawka.
Rozwiałeś trochę moje wątpliwości co do mk3 i rdzy.
Mk3 z 93 roku nie bite potrafi być w pięknym stanie
w sumie tak, ale zdarzają się przypadki, że progi, nadkola albo podłoga dookoła otworów odwadniających mogą same z siebie zardzewieć... taka już natura G3 Dlatego przy kupnie warto posprawdzać te miejsca. Jeżeli nie był bity, to reszta będzie już w porządku
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
W sumie olać temat rdzy. W dzisiejszych czasach auta są tak podrabiane, że się w pale nie mieści. Widziałem mnóstwo przypadków aut z ocynkiem gdzie wychodziły bąble i rdzawa się pojawiała..
Jak oceniacie wygodę gufiego na gwincie Ta-Technix ?
Ile bezpiecznie dla (silnika i osprzętu) można wykrzesać z 1.9 TDi ?
Z 90 koni łatwo i bezpiecznie możesz wykrzesać 115-120 PS. To zależy od stanu technicznego silnika. Więcej nie ma sensu bo będzie kopcił. kolektor ssący z sharana 130 PS, icek turbo i wtedy ciągniesz śmiało nawet do 140 PS. Ale to już trzeba się bardziej zagłębiać w temat
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 24 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1190 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2010-01-25, 20:29
za 8tys powinienes kolego cos ciekawego znalesc z tym 90 koników, ja bym sie tez liczyl z tym ze zawsze bedziesz musial cos w nie włozyc. co do tematu rdzy jesli trafisz na dobrze eksploatowany zadnaby i nie bity egzemplarz to nei bedziesz mial z nia problemow,
co do spalania nie wiem jak pala 90 konneTDi bo od 2 lat mam AFN-110 zrobiłem nim ponad 100 tys km i srednie spalanie 50% trasa 50% miasto wychodzi mi od 4,5 do 5,8 max! ale kwestie spalania uznaje za indywidualny tok bo kazdy z nas jezdiz inaczej a wartosci sa tylko przyblizone,
co do problemów z Turbem- nie wiem wogole o co kaman? nie miałem zadnych!
co do predkosci i osiagow 110Tdi spokojnie objedzie 525- znam z doswiadczenia bo nie raz byłem prowokowany i bardzo milo sie uciera nosa nawet teoretycznie mocniejszym benzyniakom
co do sposobnosci napraw wlasnych wszystko zalezy od Twojego talentu! ogólnie Golf jest technicznie mało skomplikowanym samochodem wiec jesli umiesz "poprawnie" trzymac klucz w dloniach poradzisz sobie z naprawami sam.