nie gadaj do 160 silnik ciągnie zdrowo, w sensie, że szybko w miare osiąga taką prędkość. Powyżej 160 już jest po prostu ciężej. Ja swoim jechałem pod 190 ale wg. GPS a nie licznika więc spadaj mój się dobrze trzyma ;d
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: 1.9 TDI GL (1Z) Pomógł: 11 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 946 Skąd: Świecie
Wysłany: 2010-01-15, 15:25
e2 napisał/a:
nie gadaj do 160 silnik ciągnie zdrowo, w sensie, że szybko w miare osiąga taką prędkość. Powyżej 160 już jest po prostu ciężej. Ja swoim jechałem pod 190 ale wg. GPS a nie licznika więc spadaj mój się dobrze trzyma ;d
spoko loko
mój też dobrze ciągnie, leciałem 195
jak na 90 koników to dla mnie ok - lepsze to niż 110 i problemy z zapiekającymi się kierowniczkami spalin
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-01-15, 16:16
Robertuss napisał/a:
e2 napisał/a:
spoko loko
mój też dobrze ciągnie, leciałem 195
jak na 90 koników to dla mnie ok - lepsze to niż 110 i problemy z zapiekającymi się kierowniczkami spalin
ta to co powiecie na AAM w budzie Varianta jechałem nim 185km/h
w dokumentacji V-MaX 158 o co tu chodzii heh ale to raz tylko przez przypadek
właściwie jak to jest, że takie prędkości osiągacie skoro 90km wg. specyfikacji jedzie max. 175km/h ?
specyfikacja ocenia prędkość przy pewnym obciążeniu samochodu itp itd. Jak będzie auto puste + ty to pojedzie więcej.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Raz jeszcze (trochę mi głupio znowu) ponowiam najważniejsze pytanie dla tych którzy przeoczyli, odnośnie użytkowania TDi na krótkich dystansach (np. 5km) dbając o chłodzenie Turbiny. Jak wygląda eksploatacja czy nie jest groźna ?
na krótkich dystansach (np. 5km) dbając o chłodzenie Turbiny. Jak wygląda eksploatacja czy nie jest groźna ?
Nie ma co sie oszukiwac jest to nie zdrowe i jak bedziesz tak jezdzil codzienie bez zadnej trasy to napewno ten silnik, turbina nie wytrzyma tak dlugo jak te ktore sa czasem w trasie...
na krótkich dystansach (np. 5km) dbając o chłodzenie Turbiny. Jak wygląda eksploatacja czy nie jest groźna ?
Nie ma co sie oszukiwac jest to nie zdrowe i jak bedziesz tak jezdzil codzienie bez zadnej trasy to napewno ten silnik, turbina nie wytrzyma tak dlugo jak te ktore sa czasem w trasie...
takie problemy mogły by być przy AFN-nie. Przy 1Z (AHU, ALE) nie powinno być z taką jazdą problemów. Oczywiście pod warunkiem, że nie będziesz odrazu po odpaleniu żyłował silnika...
Chyba nie chcę kuchenki. Myślałem już o montażu sekwencji w e34 (niby oszczędność) ale w Norwegii nie jest tak ciekawie z gazem na stacjach. Duże przebiegi jednak tam robię a z drugiej strony bywa i tak, że te 5km też się robi. Chciałbym jednak zasilać się jednym paliwem albo diesel albo benzyna. Myślę, że raczej z kuchenką pozostałbym w wygodniejszej e34, nie przesiadał się w mk3.
Zaryzykuję. Czytam, że ludzie jeżdżą na krótkich dystansach i nie narzekają na awaryjność, a głównie przecież chodzi o uzyskanie temperatury roboczej TDi ? a 5km to nie wystarczy na jej spokojnej uzyskanie ? Kurde może się mylę, poprawcie mnie.
Snejk18 napisał/a:
Oczywiście pod warunkiem, że nie będziesz odrazu po odpaleniu żyłował silnika...
Jestem bardzo ostrożny, obecnie to moja 3 rzędowa szóstka w której jednak lubią pękać głowice, zanim złapię odpowiednią temp roboczą, zmieniam biegi do max 2800 rpm.
a 5km to nie wystarczy na jej spokojnej uzyskanie ? Kurde może się mylę, poprawcie mnie.
dobrze go przydusisz i masz 90stopni zalezy jaki ruch z rana mam 5,5km do roboty i z reguly rozgrzewa mi sie do 90s czasem do 80kilka takze nie jest tak zle
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Jak duże jest prawdopodobieństwo znalezienia zadbanego mk3 TDi ? słyszałem, że ciężko znależć coś zdrowego. Pytam bo wiem jak jest np z e36 (z własnej autopsji) znaleźć coś na prawdę godnego zainteresowania to jak szukanie igły w stogu siana.