Silnik: odpala.. Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 517 Skąd: ZSL , Koszalin
Wysłany: 2011-11-13, 15:07
5476 napisał/a:
Budżet jest nie wielki, około 2-3 tys zł. I pytania, czy taki golfik daje spore szanse na to że będzie się psuł? Jaki jest najoszczędniejszy silnik benzynowy i ile pali? Gdzie najlepiej kupić w komisie/przez internet? Na co zwracać uwagę przy zakupie?
Jeśli koniecznie chcesz VW to szukaj lepiej jakiejś dwójeczki...
Nie rozumiem pytania:
5476 napisał/a:
czy taki golfik daje spore szanse na to że będzie się psuł?
Każde auto ulega awariom - mniejszym lub większym... Im bardziej wyeksploatowane auto tym większe zużycie części...
I broń Cie panie nie szukaj aut po komisach... stracisz tylko czas i nerwy...
Kupowałem w zeszłym roku o tej porze auto - wystawiony za 3600, zarejestrowany i opłacony i powiem Ci, że odpuściłem Golfa III za taką kasę... Na końcu sprzedający ratował się i mówił "za 3000 bierz". Stan opłakany - więcej do zrobienia niż to auto było warte. Kierownica, gałka biegów, fotel wszystko poprzecierane, jak chciałeś zakluczyć auto to po wyciągnięciu wkładka zostawała na kluczyku, bagażnik tak zasyfiały jakby malarz, artysta i akrobata go używał, blacha wszędzie dookoła do zrobienia. Po prostu kompletna porażka. Falowały obroty, dmuchawa nie działała i milion innych usterek.
Po nie całym roku czasu i budżecie zwiększonym do 5000 już było w czym przebierać! Powiem tak, z własnego doświadczenia już jakie posiadłem - na IIIrójkę masz za mały budżet albo poczekaj i dołóż albo rozglądaj się za IIójka
Od siebie jeszcze - to wydaję mi się, że przy takim budżecie jaki masz Ty to kupuj auto zarejestrowane w PL - głupio wydać 2000na auto i 1500 na opłaty... To mija się z celem
A i ubezpieczenie osatnio płaciłem - mam 19lat, rok doświadczenia, ale mama w dowodzie jako współwłaściciel z 60% zniżki, które przeszły w większej części na mnie z racji, że mama współwłaścicielem jest, a polisa normalnie jest na mnie i zapłaciłem 800 zł z małym haczykiem więc nie tak źle Aaa i silnik mam 1.8 który przy ekonomicznej jeździe do 100km/h, na trasie schodzi mi poniżej 7litrów/100km
no ro prawdopodobnie miałeś pechowy egzemplarz
Kolega z klasy kupił starą trójkę 1.4 za 1200zł (z wyglądu stan opłakany) ale żadnych usterek nie ma od pół roku jak go kupił i jest zadowolony
przejedź się na giełdę tam może coś ciekawego znajdziesz ja za swojego dałem 2350zł na giełdzie w Płocku i mam go miesiąc i jak na razie nie narzekam http://www.golf3.pl/topic...rek-vt38489.htm
Chciałem się ustosunkować do wypowiedzi kolegi, który założył temat. Negatywne opinie o golfie są wypowiadane przez osoby, które nigdy Golfa nie posiadały, ba, nawet nigdy nim nie jechały. Podobnie rzecz się ma z instalacją LPG. Ci, którzy twierdzą, że instalacja gazowa jest beee jeżdżą na codzień na ON lub na benie. Na swoim własnym przykładzie mogę powiedzieć, że kiedyś, dawno temu twierdziłem że Matiz to szmelc. Tak się jednak złożyło, że przez pewien czas byłem właścicielem tej puszki i wyrobiłem sobie pozytywną opinię na temat tego autka.
Silnik: 2,0
Wysłany: 2011-12-20, 11:22
suchy1979 napisał/a:
Chciałem się ustosunkować do wypowiedzi kolegi, który założył temat. Negatywne opinie o golfie są wypowiadane przez osoby, które nigdy Golfa nie posiadały, ba, nawet nigdy nim nie jechały. Podobnie rzecz się ma z instalacją LPG. Ci, którzy twierdzą, że instalacja gazowa jest beee jeżdżą na codzień na ON lub na benie. Na swoim własnym przykładzie mogę powiedzieć, że kiedyś, dawno temu twierdziłem że Matiz to szmelc. Tak się jednak złożyło, że przez pewien czas byłem właścicielem tej puszki i wyrobiłem sobie pozytywną opinię na temat tego autka.
jeśli kupisz zadbany egzemplarz auta to każdy Ci posłuży. Ale tanio czegoś takiego nie da się kupić;) zazwyczaj:)