Silnik: Audi A4 B5 Avant 1.6 AHL 101 PS Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 769 Skąd: Kętrzyn/Gdańsk
Wysłany: 2009-10-05, 18:10 Gama aut do wyboru
Mam mały dylemat, jako że mój Golf po zimie się rozsypie (progi do wymiany itd) co jest dla mnie dzwine bo w tak krótkim czasie tak go zjadło muszę sie go pozbyć. Dysponuje kwotą 14 tysięcy zł (+/- pare groszy) i najlepiej chcialbym auto po 1998roku, 99 ewentualnie coś 2000 i najlepiej Diesla.
Zastanawiam się nad:
1. Seat Ibiza (za to kupie diesla)
2. AlfaRomeo 156 (też kupie JTD)
3. Ford Focus (nowszy rocznik benzyna) - zstanawiam się nad wersją RS można kupić z niemiec.
4. Volvo S40 / V40 (będzie diesel)
5. doraćta coś
Zastanawiam się też czy nie poczekać albo nie jechać gdzieś w Polske i nie kupić Mk3 w jakiejś ciekawej wersji ze skórą i TDI bo za 14 tysięcy na pewno taką kupie tylko czy jest sens ?
Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 22 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1100 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2009-10-05, 18:14
hm alfe odrazu odradzam zawieszenie do bani silniki takrze . ibiza jak najbardziej oki forda niewiem nie wypowiem sie volvo tez sa bardzo dobre autka ale w diezlu bedzie cos trudno znales dobrego
1. Seat Ibiza (za to kupie diesla)
2. AlfaRomeo 156 (też kupie JTD)
3. Ford Focus (nowszy rocznik benzyna) - zstanawiam się nad wersją RS można kupić z niemiec.
4. Volvo S40 / V40 (będzie diesel)
5. doraćta coś
Seat... silnik vw reszta fiata
Alfa... nie wytrzyma blacharsko tak dlugo jak golf
Ford... tu sie ugryze w jezyk
Volvo... duzo ludzi narzeka na silniki (uszczelka pod glowica) *(poczytaj na forum)
5... Toyotka corolla bardzo dobry samochodzik...
Jesli mialbym wybierac coz z tych czterech to seat ale nie Ibiza ale juz Toledo albo Leonik (ale watpie ze za takie pieniazki kupic) no chyba ze benzyne i to 1.6
morsdicti, a moze warto odratowac mk3 ? Progi za 1000 wspawasz z malowaniem i konserwacja.
Kolega K@mil, dal dobry model Toyoty. Jezdzilem rodzicowa Corolla w wersji G6 majaca 6 biegowa skrzynie i fajniejsze wnetrze oraz dodatki w skorze. Za taka kwote mozesz znalesc juz cos solidnego. Dobra blacha, calkiem ekonomiczny motor. Musisz sie niestety przygotowac na to, ze materialy wewnatrz (w porownaniu do mk3) wygladaja jakby bylo to auto z lat 90'. Moj Golf tak nie trzeszczy mimo 215 tys. km., tak jak trzeszczala ta Toyota, a miala 134 tys. jak poszla na gielde.
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
niektorzy pisza ze 1.6 8v sa lepszymi silniczkami maja 101 km a 16v ma 105... a jesli cos padnie to jest latwiejsze w naprawie bo jest to 8zaworowa jednostka...
no właśnie tak myślałem tylko że stać mnie na benzyne 1.6 16V dobry silnik ? jak spalanie ?
Kolega z pracy ma mk IV z 99' z takim motorem, lubi olej, jak kazde 16V, aczkolwiek u niego jest to 3 litry na 5000 km, mimo robionych uszczelniaczy itd. Moim zdaniem za mala moc jak na taki samochod.
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
Sivy, skad ty te ceny progow wziales za 5-6 stowek ogarniesz ale czy warto inwestowac. a co do mocy 105 kucy to tak malo teraz jezdzisz to co ty bys chcial mi by tam styklo
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
wstawienie progow do renowki (meganki) u mnie na wiosce wraz z malowaniem zeby ladnie wygladalo jak z fabryki, koles chcial 1000zl ale wuja pojezdzil i znalazl kogos kto wstawil mu za 500 zl dwa progi i naprawde elegancko wyglada
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1798 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-10-06, 17:39
a może A3 jakieś?
za 15tys to już można coś fajnego znaleźć (tylko przeważnie trzy furtki)
widziałem już kilka ciekawych z dobrym wyposażeniem i podobno udanym silnikiem 1,8 125KM - nawet znajomy miał takie do sprzedania z gazem
a swoją drogą to dziwne te nasze MK3 - mój np jest z 93r a progi zdrowe i nie były zmieniane jeszcze
a gdybyś miał trochę? więcej kasy to może takie coś?
http://moto.allegro.pl/it...eck_1_9tdi.html
Ja piszę list do Mikołaja i już poszerzam komin
A niech spróbuje nie przynieść