Sivy, qrde drogo u mnie za tyle zrobisz. a co do progow tesh mialem cale a teraz mam powyginane z przodu pod drzwiami przednimi sam nie wiem jak to zrobilem bo nigdy nie pamietam zebym zaryl dobrze gadasz borka zajebiaszcza.
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
hmmm jeśli w czymś Ci to pomoże to seat i ford to samochody których ja osobiście bym nie kupował a alfe nie wiem bo nie znam tych samochodow zbyt pozdrawiam i życzę powodzenia
[ Dodano: 2009-10-09, 17:28 ]
aha a do volvo zabulisz za części jak sie coś rozwali pozdrawiam
Silnik: Bora 2.3 Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 576 Skąd: brać na mody
Wysłany: 2009-10-10, 13:41
Panowie ja również myślę nad zmianą auta i po głowie chodzi mi Alfa 156 - pięknie się prezentuje no i za małą kasę można mieć rocznik z dwójką z przodu, super wyposażenie no i 144koniki w stajni przy 1,8 tylko mówią że się psują... no ale patrząc np. po naszym forum golfy też padają więc nie ma się co sugerować bo komuś się jakiś czujnik za 50zł zepsuje i powie że alfa się psuje. Mój kolega ma praktyki w jakimś dużym zakładzie i mówił mi że alf to raczej tam nie widuje się więc sam już nie wiem
bo alfy nie przyjezdzaja bo padaja odrazu cale silniki w nich ktore sa dosyc wyzylowane. slyszalem 2 opinie znajomych na temat alfy jeden mial 156 o ktorej mowisz padl mu silnik i opadly mu rece bo dysyc duzo wlozyl w jego remont a druga osoba to moj kieras przyjezdza jakas mniejsza to chyba 147 nie wiem nie znam sie dal sie przejechac zapierdziela ladnie ale silnik chodzi jak w traktorze straszliwie klepie nawet jak sie rozgrzeje kultura gorsza od mojego starego TDI a o pozeraniu oleju nie wspominam wogole
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2009-10-11, 14:00
może Mazda 323f albo Honda civc cieszą sie bardzo dobrą opinią i ci troche kasy zostanie a jak nie to vw golf IV i nie kupuj fordów ford ch*ja wort ) moj kolega mial to po miesiacu uzytkowania silnik sie rozpadł ;|
Powiem tak
mamy w domu golfa IV kombi 1.6 16v chodzi okej ale szalu nie ma spalanie na trasie przy predkosci tak do 120 7.5 wiec nie jest zle mamy auto od nowosci poza drobnymi problemami z elektroniki (czujnik stopu wtedy zapala sie kontrolka check engine i centalnym)nic sie nie dzieje oleju nic nie bierze przebieg okolo 160 tys
mamy rowniez focusa 1.8 tddi chodzi tez pierwsza klasa spalanie na trasie okolo 6 litrow
alfa no coz dwoch znajomkow mialo i juz jak mowi nie popelni tego bledu(147 jtd i 156 2.0)
a co carolli e 11 super auto bezawaryjne polecam ta po lifcie silnik 1.4 vvti wystarczajaco mocny i male spalanie jezeli nie przekroczysz 4250 obrotow bo wtedy wlancza sie drugi walek i moze troche pociagnac paliwka (jakby co to na gazie tez spoko chodza)
Pozdrawiam
A moze jakiegos merca? Np C 220 D. Mi sie podoba i ceny tez nie sa wygorowane za nie. Kumpel ma i chwali Tez sie nad takim mesiem zastanawiam po moim mk3
2.2d to zolw tzw spacerniak moim zdaniem najlepiej 2.2cdi albo 2,5td
2.2 d zgadza sie nie nadaje sie do jazdy zupelnu brak osiago, 2.2 cdi fajny silniczek tylko ze trzeba uwazac na rope, najlepszym wyjsciem to 250d prosty w obsludze i ma 150 KM
morsdicti, myslalem jak o golfie o bmv coupe w tds ale jakos wiara mi odradzala te silniki podobno sie strasznie sypia i duzo szczescia trza miec zeby cos dobrego trafic ale wiesz to tylko opinie mnie sie akurat ona podoba ale nie kombi
seat wiadomo gorszy brat vw mi sie podoba nie powiem jakas toledzina ale co zes sie uparl tak na te kombi na co ci one 110ps zajebiaszczy jak dla mnie silniczek sam planuje takiego miec niedlugo
co do opli zerowe rozeznanie wiem tylko tyle zeby nie kupowac 1.7 td w oplach bo to tragiczny silnik tzw "pozeracz" ile mu wlejesz tyle zje ale oleju