logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sądzicie o tym Golfie?
Autor Wiadomość
Glock 

Silnik: 1,6
Wysłany: 2011-04-21, 21:19   Co sądzicie o tym Golfie?

Witam chciałbym poznać wasze opinie o tym golfie. Jestem świeży i kompletnie nie znam sie na sprawie. A ten tutaj golf mi sie podoba. Pozdro

http://moto.allegro.pl/pi...1572279723.html

k-m-r1 

Silnik: 1.4 LPG
Wysłany: 2011-04-22, 08:16   

a wienc gdzie jest osłona silnika skoro to taki ideał?
kolejna sprawa dlaczego był malowany?brak oznaczenia pod tylną lampą każdy golik to miał
Tylne lampy dymione były w jakiejsc wersji ale nie pamiętam
na 100% licznik był przekładany bo srebrne tarcze wychodziło po 1996 roku
jesli własciciel jezdzi tak jak podał spalanie to auto jest zamulone miałem 110 km AFN i da rade spalic 4.0-4,5 litra ale to jazda 90-95 obroty do 2100 tak by turbo nie włączało się

gello1 

Silnik: 1,6 AEA
Wysłany: 2011-04-22, 08:45   

siedzenia w tym golfie są z wersji GT Specjal.

Glock 

Wysłany: 2011-04-22, 17:09   

Dostałem odpowiedz że osłon silnika ta wersja nie ma. I to jest zwykły diesel bez turba. A więc pytanie czy da się go zamulić? Osłony podobno miały TDI i SDI. Malowane miał podobno zderzaki i doły od listw w dół. A cały miał polerke mechaniczną i był mleczkowany.

pawel1990 

Silnik: VRG
Wysłany: 2011-04-22, 23:04   

k-m-r1 napisał/a:
110 km AFN i da rade spalic 4.0-4,5 litra ale to jazda 90-95 obroty do 2100 tak by turbo nie włączało się

Turbo przecież działa cały czas...

Obecne MK3 VR6 --> http://www.golf3.pl/topic...990-vt34070.htm

Snejk18 

Silnik: 1.9 TDI 1Z (97,6 KM, 212 Nm)
Wysłany: 2011-04-22, 23:42   

k-m-r1 napisał/a:
gdzie jest osłona silnika skoro to taki ideał?

Glock napisał/a:
osłon silnika ta wersja nie ma.

Dokładnie...

k-m-r1 napisał/a:
esli własciciel jezdzi tak jak podał spalanie to auto jest zamulone miałem 110 km AFN i da rade spalic 4.0-4,5 litra ale to jazda 90-95 obroty do 2100 tak by turbo nie włączało się

Nie porównuj "D" do "TDI", to dwie zupełnie różne konstrukcje. Jeżeli gość go nie cisnął to teoretycznie takie wyniki są możliwe, ale zaniżone trochę są na pewno :p

Glock napisał/a:
A więc pytanie czy da się go zamulić?

Teoretycznie każdy silnik się da "zamulić", ale w tym wypadku to trochę ciężkie, bo to jest jednak stary diesel który z natury jest wolnoobrotowy i raczej nie ma "sportowego" zacięcia...

Glock napisał/a:
Malowane miał podobno zderzaki i doły od listw w dół

bez powodu raczej by ich nie malowali...

pawel1990 napisał/a:
Turbo przecież działa cały czas...

Cały czas, to kręci się wirnik w sprężarce, ale dopiero przy konkretnym "obciążeniu" silnika, kiedy zaczyna on produkować odpowiednią ilość spalin, wirnik zaczyna kręcić się na tyle szybko aby zacząć wytwarzać nadciśnienie w układzie dolotowym.

Myślę, że koledze k-m-r1 chodziło właśnie o to.

Mam zamontowany czujnik ciśnienia, przy delikatnym przyspieszaniu turbo przy 2500 rpm potrafi podawać jakieś 0,5-0,6 bara. Przy wciśniętym pedale gazu do oporu 0.85 bada (fabryczne maksymalne doładowanie w 1Z-cie) wyskakuje już przy jakichś 1900 rpm.

k-m-r1 

Silnik: 1.4 LPG
Wysłany: 2011-04-23, 18:24   

Glock, Facet chyba wie co sprzedaje ja bym odradzał ale .. nie moja kasa i nie ja chce kupic auto
jesli to jest zwykły dizel to mi nie pasują te zegary i dymione lampy cos było przerabiane zobacz wlepke bagażnika no i jeszce ta cena za drogo

mazzieh84 
*MASA*DM

Silnik: AEA 1.6
Wysłany: 2011-04-23, 20:47   

Jak wypicowany pod sprzedaż, pfff no i ten wolno ssący diesel, ja bym mu jednak podziękował
k-m-r1 napisał/a:
bo srebrne tarcze wychodziło po 1996 roku
chyba i w 95 też były

Glock 

Wysłany: 2011-04-24, 09:41   

Otóz byłem obejrzeć tego golfa i kurde naprawdę ładny jest i zadbany widać że robiony dla siebie a nie specjalnie picowany pod sprzedaż. Lampy i fotele wymienione ze względu upodobanie kolesia do vw. Mówił że chciał kupić halogeny dymione do przodu ale nie mógł znaleść w przystępnej cenie. Jedną wadą jaką znalazłem jest obrotomierz. Otóż po odpaleniu wskazuje 5.000 obrt. Koleś mówił że cos się z nim stało i pokazuje o jakieś 6000 obrt za dużo pokazywał mi na trybie serwisowym i to podobno ze starości. Silnik nie jest jeszcze takim mułem jak się spodziewałem i jak mnie tu nastawiliście jakieś odejście jeszcze ma ;-) , mi by on starczył do pojeżdzenia po mieście, przynajmniej nie miałbym zmartwienia z turbiną ale wiadomo do tdi nie mozna porównywać. Trochę kasy mi do niego brakuje może jak dostane jakis kredyt to go łyknę :-D

Schnaider 
Black Pearl

Silnik: 1.6 ABU (LPG)
Wysłany: 2011-04-24, 10:30   

Powierzchownie auto wygląda OK i pewnie chodzi o przyciągnięcie wzroku, bo cena jest o co najmniej 30% za wysoka.

Biorąc pod uwagę wiek auta i silnik, to przebieg wg mnie może być kręcony o jakieś 30-40 tyś.
Chociaż w sumie pytanie, co już teraz nie jest kręcone...

Allegro napisał/a:
Możliwa jest sprzedaż za 4 900 PLN bez radia i głośników oraz felg aluminiowych z oponami (na felgach stalowych i oponach zimowych)

Taka cena mogłaby być, ale właśnie z całym osprzętem.

Poza tym jak napisałeś powyżej całkiem szczery to on nie jest, bo w opisie aukcji zachwala wszystko (brakuje tylko, że w Holandii jeździł nim dziadek w niedziele do kościała :lol: ), ale jak go odpaliłeś, to taki mały szczegół z obrotami już wyszedł na starcie (czemu nie nadmienił tego w opisie aukcji???).

Allegro napisał/a:
Naprawdę godny uwagi i wart swoich pieniędzy!

Ja powiem tak: Naprawdę godny uwagi, ale nie wart tych pieniędzy.

A gdybyś go kupił za te 6 500 zł (biorąc jeszcze kredyt), a jeszcze musiał później do niego dokładać kasę, to jakbyś sobie podciął ścięgna i z kałacha strzelił w kolana.

Ważne, żebyś się z tym przespał porządnie i przyjrzał się porządnie samemu silnikowi.
Powodzenia!

RAQnio_V 
GTI or nothing

Silnik: ADY
Wysłany: 2011-04-24, 12:39   

Glock napisał/a:
Jedną wadą jaką znalazłem jest obrotomierz. Otóż po odpaleniu wskazuje 5.000 obrt. Koleś mówił że cos się z nim stało i pokazuje o jakieś 6000 obrt za dużo pokazywał mi na trybie serwisowym i to podobno ze starości.

nie rozumiem co to znaczy, ze starości?? Są samochody dużo starsze i tam liczniki działają prawidłowo. Prawdopodobnie z elektroniką w liczniku już nie jest za ciekawie. Możliwe, że licznik był wymieniany i był wzięty z jakiegoś szrotu gdzie auto stało na dworze, dostała się wilgoć do licznika i zrobiła swoje. To tylko moje przypuszczenia i w cale tak być nie musi, ale miałbym to na uwadze. Auto godne uwagi ale zgadzam się, że trochę za dużo kolo chcę jak za takie auto. Za 6500 to kupisz już jakiegoś dobrego GTI 115, albo TDI. Jeśli już będziesz zdecydowany na niego to sprawdź go dokładnie z każdej strony i targuj się z gościem.
Powodzenia.

Glock 

Wysłany: 2011-04-28, 16:18   

Wziąłem go i powiem wam że lepszego Golfa nie znalazłem!!! prześwietliłem go całego. Jest idealny tak jak sprzedawca mówił, pojechałem na przegląd a tam nie było się do czego przyczepić-bez zastrzeżeń. A dodam że silnik gada tak jak nowy i jest szybszy niż nie jedno TD wyeksploatowane. Sprzedawca mówił że ogólnie ten Golf go wyniósł 7,5-8,5 tyś zł i widziałem że jest mu strasznie żal jak odjeżdzałem. Zostałem szczęśliwym posiadaczem Golfa3 :D

Schnaider 
Black Pearl

Silnik: 1.6 ABU (LPG)
Wysłany: 2011-04-28, 16:32   

Obyś za rok mógł powiedzieć to samo :-)

A jak coś się będzie sypać, to na forum znajdziesz pomoc.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu