Wysłany: 2011-04-30, 20:08 Ciekawy Golf za 4200 czy warto??
Od kilku miesięcy przeglądam to forum , Golf 3 od dawna jest dla mnie głównym faworytem w wyborze 1 samochodu ..Przeglądałem wiele ofert ,jednak przed zakupem największym problemem był brak prawo jazdy . Jako ze chwilę to trwało , lecz wreszcie się udało teraz mogę realnie podchodzić do tematu kupna Golfa. Postanowiłem nie szukać daleko a co najwyżej w najbliższej okolicy ..Początkowo chciałem na autko wydać 5-6 tysięcy lecz na dzień dzisiejszy chciałbym kupić auto za max 5 .
Kilka dni temu znalazłem bardzo ciekawą ofertę
Golf3_1.6_94
Co myślicie o Tym Golfiku , zależy mi na zdrowej blachy .Początkowo chciałem kupić zwykłą serie i z czasem ją wizualnie zmieniać , w tym jednak Golfie za małe pieniądze już mam Golfa takiego jakiego chciałem zrobić
Po za tym nie planuję dużo jeździć max 400-500 km w miesiącu ,krótkie trasy ,od czasu do czasu na rozjeżdżenie dłuższe
Ewentualnie po zakupie jestem w stanie w niego zainwestować 1000 zł
Silnik: 1.6 ABU (LPG) Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Kwi 2011 Posty: 45 Skąd: Żary
Wysłany: 2011-04-30, 21:16
Z zewnątrz jest faktycznie zadbany.
O stanie technicznym, który jest najważniejszy przy kupnie auta, nie można za dużo powiedzieć czytając tylko opis aukcji i zdjęcia. Za dużo pomóc nie można zatem.
Jeśli faktycznie jest w dobrym stanie i zadbany, to cena też jest OK.
Silnik 1.6 ABU oszczędny jest, ale na LPG, więc proponowałbym zainwestować po zakupie. Przy prawidłowo założonej instalacji nie ma większej różnicy w spalaniu LPG od PB.
W opisie aukcji napisał/a:
Kolor:czerwony-metallic
Przyjrzyj się temu, bo jakoś do czerwonego nie mam pewności czy to na pewno jest metallic.
Chociaż na zdjęciach się ładnie prezentuje.
Jak nie ma poduszki to takie byly montowane... zalezalo to tez od wyposazenia sa jeszcze te pełne kierownice ale ten golf jest ubogi dlatego kiera tez zwykla banan
Silnik: 1.6 ABU (LPG) Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Kwi 2011 Posty: 45 Skąd: Żary
Wysłany: 2011-05-01, 11:06
Jeszcze radio też ma dobre z CD i MP3.
Ciekaw jestem jak jest podłączone, bo mam takie samo.
Tylko u mnie się zawsze zerują wszystkie parametry przy wyjęciu kluczyka.
Ale mi to pasuje.
A kierownicę sobie możesz kupić na Allegro za 200 zł
Przebieg też troszkę podejrzany jak na ten rok o jakieś ~40 000 km.
Wychodziłoby jakieś 11 000 rocznie.
No ale można dyskutować.
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1096 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2011-05-02, 19:18
Schnaider, to podaj zasilanie na przewód ze stacyjki jest peło opisów wtyczek ale powinienec miec przejsciówke
ja w swoim LG tak przerabiałem że radyjko ma non stop zasilanie i dodatkowo jak włonczone mam swiatłą to i radyjko mi podswietla
autko takie sobie wersja uboga tak jak mój golfik
kierownica orgi bo tylko takie były ale możesz sobie przełorzyc na pelną a te pełne to z poduszkmi są ciut mniejsze bez poduchy wieksze
jesli nie cieknie i pali zimny rano to sprawdz jeszce blachy nadkola progi klape
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Danis1987, radzę Ci żebyś obejrzał kilka Golfów i bedziesz miał obraz tego modelu. Będzie Ci łatwiej wybrać to czego szukasz i jak najbardziej zdrowego.
Ciężko kupic mk3 w stanie bdb, raczej pojawiają sę takie na dst+, obejrzyj dokładnie bude, zaczatki korozji i porobione zaprawki. Wycieki z silnika i obejrzyj podłoge, coraz wiecej widzę Golfów gdzie progi sa rude.
Czasem warto poczkac na swoje auto Powodzenia.
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
Witam , dziękuje wszystkim za komentarze i chęć pomocy , ostatecznie temat już nie aktualny gdyż właśnie dziś stałem się posiadaczem innego Golfa lecz o nim wkrótce będzie osobny temat .Auto kupiłem od kumpla .
Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-05-04, 16:16
Napisz kolego coś więcej o nowym nabytku, ile dałeś? Bo nieźle się prezentuje, ja też ponad tydzień temu stałem się właścicielem Golfa póki co jestem zadowolony, przyjemnie się tym jedzie.