Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1096 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2011-08-13, 10:32 A3 czy 4 wersja golfika
które lepsze?
podobno a3 ma dobre zawieszenie
tylko nie umiem znalesc opisu zawieszenia czy jest mcperson tak jak u nas
czy jak w wielowachacz jechałem z nowym zwieszeniem i luksus
swoim golfem zakret zbieram 80-90 max a 120 i nie czułem zakretu
moje zawieszenie ma prawie rok ale w mnie powaliło
golf 4 wiem że ma to samo co 3 wersja i 2 golfa
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Silnik: AGG Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 421 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-13, 10:51
audi a3 ma mcpersona i to fakt autko wygodne, ale dość twarde, ja miałem audi a3 TDi 110ps/140ps i było super, koszty takie jak w mk4 ale za to dużo lepiej wykończone, ja mogę polecić z czystym sumieniem ale trzeba dobrze poszukać egzemplarza naprawdę bezwypadkowego bo ja w swojego sporo kasy wtopiłem, myśląc to się zrobi i to też, a później miałem klocki ale ogólnie auto jest ok na pewno lepsze od mk4
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
sam szukalem a3 ale w 5drzwiach z 110km silnikiem i powiem szczerze znalesc cos dobrego jest bardzo ciezko... no i cena (za 99rok 18tys gdzie głowa)
Łatwiej jest znaleść 3d, ale sa audiczki ktore maja po 300tys, a na liczniku 150 na to trzeba uwazac...
Co do zawieszki a3 ma zwykle jak nasz golf (przod wachacze stalowe, tyl belka) ...
Zalezy jak duzo jezdzisz, jak bardzo duzo to lepsze bedzie i tansze zawieszenie w a3 ale jak jezdzisz mało to polecam juz zawieszenie z jest drozsze ale i wygodniejsze
ja mam i gdyby nie wczorajsza kraksa ktora zaliczyla nigdy juz bym nie wrocil do vw. to ze ktos powie ze wielowahaczowka to tamto i sie czepia ma wszy na pempku nie ma lepszego zawieszenia auto wybiera dziury wysminicie na trasie po zakretach 140 mykam bez problemu tak jak w golfie juz przy 100 za duze bujanie bylo. wymienilem caly komplet przedniej zawieszki wraz z amorkami troche sianko mnie pocisnelo nie powiem ale efekt piorunujacy w aucie cisza lecialo jak po sznurku do wczoraj wogole wygluszenie silnika i elementy tapicerki sa jakos lepiej wykonane w aucie nie slychac jakis stukow a mimo tego ze 110 jest na VP i jest glosniejsza to w aucie jest cichutko i wogole jakos wszystko tak bardziej jest spasowane do reki mimo ze to juz stare auto bo ma 11 lat ale czuc w nim jednak troche luksusu i co jest zastanawiajace jest tansza od a3 do dzis nie wiem dlaczego.. jedynym minusem tego auta jest ustawienie silnika nie jak w golfie poprzecznie tylko wzdluz i zeby cokolwiek zrobic musisz caly pysk zwalic tj reflektory zderzak i chlodnice odciagnac
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}