Wysłany: 2009-12-30, 14:43 Raportowanie przeklenst, bluzgow oraz wyzwisk
Witam serdecznie,
bylem Moderatorem na nie jednym forum, i mysle iz przydalby sie skrypt lub dodatek tutaj u nas na WYzwiska/Przeklenstwa/bluzgi
bylby to przycisk pod kazdym postem tak jak sa 'pomogl, pw itp..." gdzie poprzez klikniecie szedl by raport. w ktorym by sie podawalo powod raportu oraz "cytat" tresci w ktorej wystepuje przeklenstwo badz obraza.
i do tego dopowiedni dzial gdzie by wyswietlalo raporty uzytkownikow.
i moderator pozniej by nakladal pkt oraz warny.
i zalozmy ze za bluzgi byly pkt karne i uzbieranie 3pkt a mtysle szybko moglo by sie to trafic bo pierwsze ostzrezenie byloby za 1pkt drugie juz za 2pkt
uzytkownik otzrymywalby warna.
taka opcja jest dobra na pozbycie sie belnego hamstwa.
mnie od zawsze dziwiło czemu tu tego nie ma, ale to nie moja sprawa, tylko adminów dlaczego tego nie zrobili. A nie chce się czasem pisać do moderatorów/adminów by coś z tym zrobili.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
bylby to przycisk pod kazdym postem tak jak sa 'pomogl, pw itp..." gdzie poprzez klikniecie szedl by raport. w ktorym by sie podawalo powod raportu oraz "cytat" tresci w ktorej wystepuje przeklenstwo badz obraza.
myslisz ze ktos by klikał ? juz to widze... tak samo jak jest z punktami "pomogl" klika tylko pare osob a reszta przeczyta i nawet nie podziekuje.
Tak samo w dziale sprzedam/kupie jest temat w ktorym trzeba wklejac stare tematy myslisz ze ktos tam zaglada ? neee
]
v1rooz napisał/a:
i zalozmy ze za bluzgi byly pkt karne i uzbieranie 3pkt a mtysle szybko moglo by sie to trafic bo pierwsze ostzrezenie byloby za 1pkt drugie juz za 2pkt
uzytkownik otzrymywalby warna.
jak ktos przeklina i sa to wulgaryzmy ostre odrazu dostaje warna, ma dwa do wykorzystania a trzeci to ban to chyba jak ktos dostanie 2 warny to powinien pomysleć ze pora sie zmienić.
Silnik: NIE MA
Wiek: 31 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1310 Skąd: NORD-MK3-GROUP.PL
Wysłany: 2010-05-25, 14:07
no takie coś było by dobre bo chamstwo na forum jest i to potężne a jak się pisze w jakiej kol wiek sprawie ze ktoś zaczyna kłótnie czy tez ma złe zachowanie na forum w stosunku do innych czy tez bluzga jak mu się podoba to nasza kochana administracja ma nas w dupie w pełni słowa tego znaczenia.
I zauważyłem tez ze co nie którzy mogą to znacznie więcej niż inni a cały czas miałem wrażenie ze wszyscy jedziemy na tym samym wózku ale jest zupełnie inaczej. Niektórzy z nas nie raz mieli do czynienia na tym forum z bluzgami w ich stronę czy tez rozmowa była prowokująca która szla w stronę kłótni i zazwyczaj kończyła się taka rozmowa ze albo posty zostały usunięte i bez żadnych kar co dla mnie to jest kpina bo ten co zaczął powinien dostać serie warów dla ochłonięcia. Następnie jeśli zaczęła się jaka kol wiek kłótnia sprzeczka to kończyło się tak ze ten co się bronił w swoich wypowiedziach zazwyczaj dostawał warna i cała masę ostrzeżeń a ten który zawinił dosłownie nic jedynie co to tzw. pogłaskanie po główce z ostrzeżeniem żeby już nie broił normalnie zal po całości.
są tez takie sytuacje kiedy administratorzy mówią ze jak coś widzimy mamy zgłaszać ale kiedy tak się zdarza ze coś im podsuniemy to maja nas w dupie a jedynie co robią to usuną posty by już nie było dalszej kłótni czy innych incydentów.
zdarzały się tez sytuacje kiedy administracja bywała zastraszana wróżny sposób nawet pobiciem i o dziwo tez nic z takimi osobami nie zrobiono kiedy to kieruje się o pomstwe do nieba bo taka osoba niema szacunku do samej siebie ani do innych wiec ban aż miło powinien polecieć bez powrotny powrót na forum.
ale jak wiemy nic się z tym nie dzieje czyli padają pytania czy nasza administracja jest zastraszana ze nic z tym nie robi czy na forum jest kolesiostwo i ze administracje nie jest sumienna oraz to ze wynika z tego wszystkiego co nie którzy mogą tu robić znacznie więcej niż regulamin przewiduje co dla mnie ten regulamin to śmiech na sali bo po co on wtedy jest skoro i tak jest łamany na każdym kroku i nic z tym nie jest robione.
i wtedy dziwimy się ze ludzie odchodzą od nas na inne fora lub z innych powodów lub tez mamy takie opinie na temat forum a nie inna a jeśli pada pytanie czemu odeszli itd to zawsze pada jedna odpowiedz " przecież my ni kogo nie trzymamy" ok bo wiadomo każdy ma prawo wyboru ale czy tak musi być
zatem taki pomysł z przyciskiem zapewne by zdał egzamin bo cała sytuacja była by znacznie szybciej zgłaszana niż jakieś PW czy nawet na GG pisanie i administracja od razu miała by wyświetlone gdzie powstał problem a nie musiał by szukać po postach i wydaje mi się ze to było by bardzo dobre posuniecie w rozwoju forum a i dobrze by było ze na administratorów tez była jakaś ankieta czy coś na styl przycisku żeby każdy mógł zaznaczać czy sumienie spełnia swoje zadanie na forum czyt tez nie i po takiej np: ankiecie było by wiadomo czy czas na zmianę moda bo sobie nie daje rady. bo przecież oni tez są tak samo jak my użytkownikami forum wiec czemu oni nie są oceniani a tylko my.
o ile wiem bo już jestem na tym forum dość długo i bardzo często odwiedzam stronę to na pewno posypie się masa dziwnych komentarzy ze po co to pisze itd ale nie można milczeć a trzeba powiedzieć co się myśli a jak wszyscy chcemy zmian na forum to czas najwyższy je wprowadzać a nie robić masło maślane i pisać tylko ze zajmiemy się tym dla ochłonięcia sytuacji i mydlenia oczu użytkownikom tego forum.
pozdro.
vankris, więć tak: ja na pewno nie mam was gdzieś i zapewniam Cię jeśli coś do mnie zgłosisz to problem zostanie rozwiązany a ukarana osoba będzie wszczynająca kłótnię, no chyba że osobę broniącą też poniesie(wiem że nerwy puszczają). Administracja zastraszana?? Co do odejścia z naszego forum to masz dużo racji ale też pisałem z osobami które odeszły ponieważ u nas jest mało postów wyjaśniających dany problem, ludzie piszą z błachostkami. Sami widzicie że nawet jak ktoś szuka pomocy to jest linki do innego forum, bo u nas nie ma tego. Co do pomysłu autora tego tematu, postaram się by to było, jak nie zda egzaminu to zniknie.
vankris, dlaczego piszesz że cała administracja jest zła i że jest koleżeństwo wśród nas? Nie znasz mnie przecież i niby kogo ja znam osobiście że mowa o jakiś konszachtach?? Ja też mogę napisać że Ty znasz moda Lecha to dzięki temu warna miałeś cofniętego którego Ci dałem ale siedziałem cicho. Lecz skoro Ty grasz w otwarte karty to ja też i co inni userzy o Tobie mają pomyśleć, że jesteś chroniony przez niektórych z władzy forum i że możesz robić co chcesz bo i tak warny będą kasowane. Jak sam widzisz wszystko ma dwa końce. Od czego wojujesz od tego możesz zninąć. Ja jestem osobą neutralną, nawet jak moi znajomi na forum coś nabroją to i tak zostaną ukarani, poza tym jeśli usuwam posty to piszę dlaczego to zrobiłem, jeśli coś masz jeszcze to zapraszam na PW i może się w końcu dogadamy, bo takie wytykanie to dziecinada a propo zgłaszania problemu na gg do moda, czy mi coś zgłaszałeś i sprawa została nietknięta?? Najpierw spróbuj a potem oceniaj i zapraszam na zlot do Nysy by się poznać osobiście
I tak jak Ugly napisał czy jest wogóle możliwość wprowadzenia tego pomysłu.
PS> Ja jestem tylko moderatorem, więc nie mam władzy na forum
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: NIE MA
Wiek: 31 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1310 Skąd: NORD-MK3-GROUP.PL
Wysłany: 2010-05-25, 15:36
opolanin napisał/a:
Administracja zastraszana??
bywały takie sytuacje i nie mowie ze to bylo na dniach ale słyszałem o takich incydentach od osób które były zastraszane pobiciem gdzie dla mnie świadczy to o osobie która tak chciał zrobić ze jest niedorozwinięta umysłowo i jak prostak załatwia wszystko po przez bójkę ale czy to coś zmieni na pewno nic.
opolanin napisał/a:
Co do odejścia z naszego forum to masz dużo racji ale też pisałem z osobami które odeszły ponieważ u nas jest mało postów wyjaśniających dany problem, ludzie piszą z błachostkami. Sami widzicie że nawet jak ktoś szuka pomocy to jest linki do innego forum, bo u nas nie ma tego.
co do tego masz racje chociaż osobiście nie szukam na innych forach odpowiedzi na moje pytania ale są tez tacy którzy odeszli przez zachowania innych na forum bo nie tolerują chamstwa i brak wyrozumiałości a nawet odeszli na inne fora które dosłownie nie dawno powstały bo dla nich jest tam bardziej wszytko na poziomie i większa kultura i niema tzw pajacowania.
opolanin napisał/a:
dlaczego piszesz że cała administracja jest zła i że jest koleżeństwo wśród nas? Nie znasz mnie przecież i niby kogo ja znam osobiście że mowa o jakiś konszachtach??
miałem na myśli działanie usera z modami a nie poszczególne osoby bo jako jedyny jesteś sumienny gdzie nie raz to słyszałem ze aż czasami przeginasz tak trzymasz się regulaminu ale to są pojedyncze jednostki i zdarzenia.
Cytat:
Ja też mogę napisać że Ty znasz moda Lecha to dzięki temu warna miałeś cofniętego którego Ci dałem ale siedziałem cicho. Lecz skoro Ty grasz w otwarte karty to ja też i co inni userzy o Tobie mają pomyśleć, że jesteś chroniony przez niektórych z władzy forum i że możesz robić co chcesz bo i tak warny będą kasowane.
wiem o jakiej sytuacji mówisz ale nie zgodzę się z tobą bo dostałem warna bez pod stawne bo ktoś coś napisał ja odpisałem w obronie własnej i na uspokojenie tematu a dostałem warna za to ze wstrzymam kłótnie kiedy nawet nie napisałem wyzwisk a jak to było określone ze pisząc inteligentnie obrazując druga osobę nie znaczy ze jej nie obrażamy przez co poleciał warn w moja stronę a osoba która zaczęła cała sytuacje dosłownie nic i dla tego odwoływałem się do moda i nie tylko do Lecha bo pierwsze co pisałem do PJ ale nie było odzewu z jego strony po czym leciałem po kolei aż Lechu zadziałał i zdjął mi warna o którego się odwoływałem bo przecież mamy prawo się odwoływać. a co do warnów nie raz dostałem warna i to niejednego wiec to nie oznacza ze jestem bez karny bo z tym się nie zgodzę.
Wydaje mi się że powinien być taki rpzycisk, bo to co sięc zasami czyta na forum to normalnie za głowe się można złapać!! Po co między sobą bluzgać obrażać i inne tego typu ceregiele?? Lepiej chyba być zwartym i pokojowym forum!!!
v1rooz, nie wdawaj sie w takie dyskusje, cisza Panowie
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA