Wysłany: 2011-08-06, 18:02 Ograniczenia dla nowych użytkowników w dziele Sprzedam
Jako, że od czasu do czasu pojawiają się problemy ze sprzedającymi w dziale Sprzedam, może warto byłoby wprowadzić jakieś ograniczenia? Wielu forumowiczów loguje się na forum i ich pierwszym postem jest post w dziale sprzedam. Często bywa, że pierwszy i ostatni.
Poruszony został ten problem w innym temacie, gdzie możemy wyczytać, iż np na forum dopiero po osiągnięciu 100 postów można coś sprzedać. Wiadomo 100 bezsensownych postów można nabić pewnie w niespełna godzinę. Ale Administracja zawsze czuwa i takie posty usuwa.
Co Wy na to??
Silnik: 2E Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 891 Skąd: Wrocław/Bogatynia
Wysłany: 2011-08-07, 11:02
Każdy pomysł i reakcja na oszustwa jest dobra, bo najważniejsze jest, żeby coś z tym robić a nie założyć ręce bezczynnie..
Myślę, że 100 postów to dobra granica, ale z drugiej strony, nowi użytkownicy, niczemu winni mogą czuć się skrzywdzeni w jakiś tam sposób, trzeba było by pomyśleć też o nich.
W każdym bądź razie popieram
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-08-07, 11:07
Lobus napisał/a:
Każdy pomysł i reakcja na oszustwa jest dobra, bo najważniejsze jest, żeby coś z tym robić a nie założyć ręce bezczynnie..
Myślę, że 100 postów to dobra granica, ale z drugiej strony, nowi użytkownicy, niczemu winni mogą czuć się skrzywdzeni w jakiś tam sposób, trzeba było by pomyśleć też o nich.
W każdym bądź razie popieram
prawdopodobnie rozwiążemy ten problem poprzez kompromis. Niedługo odpowiemy.
ale z drugiej strony, nowi użytkownicy, niczemu winni mogą czuć się skrzywdzeni w jakiś tam sposób
Dlaczego mieliby czuc sie skrzywdzeni??
To nie allegro gdzie sie zaklada konto zeby sprzedawac a 100 postow mozna tez nabic w bardzo sensownych tematach i wypowiedziach, bez koniecznosci SPAMowania...
Popieram to ograniczenie "stu postow":)
nowi użytkownicy, niczemu winni mogą czuć się skrzywdzeni w jakiś tam sposób, trzeba było by pomyśleć też o nich.
Według mnie również nie powinni czuć się skrzywdzeni. Przecież to nie jest forum dotyczące sprzedaży. Więc według mnie nie powinno nam zależeć na takich forumowiczach, którzy rejestrują się tylko po to aby coś sprzedać.