Chciałem przestrzec wszystkich z forum przed kolega „tomec 1984” lub „TOMEK 84” (temat o koledze był też poruszany na forum) niestety niechętnie to robię ale… jak pan Tomasz niema zamiaru nic z tym robić to … Radze z tą osobą nie handlować , „kupiłem” ( przynajmniej zapłaciłem ) obudowę do filtra powietrza już ponad 3 miesiące temu i do tej pory jej nie dostałem. Sprzedaje coś czego niema, oszust i kłamca !
daniel_dyla, rozmawiałeś na ten temat z Tomkiem ? paczka została wysłana itp... trzeba informować o takich rzeczach ze (możliwe) oszukał user - dla mnie do wyjaśnienia sprawy powinien być przyblokowany ...
Jeśli oszukał cie to złość to na policje, nie dość ze odda ci kasę to jeszcze będzie musiał przyjechać do Twego miasta na Policje ...
Legionista, rozmawiałem z nim na ten temat ale jak olewa moje wiadomości to ... a widziałem ze był na forum. Co do takich drastycznych metod to chyba szkoda, jest to za mała kwota wiec ... po prostu chciałem ostrzec innych użytkowników forum przed takimi osobami. gdyby to tylko mi się przydarzyło to bym sobie odpuścił ale widzę ze nie tylko ja bylem oszukany wiec niech się dowiedzą. Szkoda by było osoby która kupi od niego coś o dużej wartości i zostanie oszukana.
Ja za pobraniem nie wysyłam, dlaczego?? powód prosty, ktoś się rozmyśla, nie odbiera przesyłki a ta wraca do mnie i jeszcze muszę znowu pokrywać koszty wysyłki tak więc kupujący są też nieuczciwi na tym forum
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Dlatego najlepiej kupować i sprzedawać na warunkach allegro. Ktoś się na coś decyduje, sprzedający wystawia przedmiot na allegro i wszyscy są siebie pewni. A jak coś jest nie tak to na wszystko mamy dowód. Pewny sposób i dla kupującego i dla sprzedającego. Takie moje zdanie.
Nie twierdzę że na allegro są sami uczciwi i nikt nie robi tam przekrętów bo takie rzeczy są wszędzie ale na pewno jest jest większe prawdopodobieństwo załatwienia sprawy pozytywnie niż dogadywanie się przez maile. Mnie jak na razie jeszcze nikt w wała nie zrobił na allegro i mam nadzieje że tak zostanie.
Ja zostałem oszukany na vwgolf.pl koles o nicku seb_ek1 nazywa sie Sebastian Gondek wyslalem my kase za hbmy lamp nie ma tak jak i potwierdzenia nadania paczki sprawa jest juz na policji od jakiegos miesiaca tak ze mysle ze dobieraja mu sie juz do d...
ale jak bym chciał nawet zgłosić to na policje to nie mam żadnego dowodu ze on mi coś chciał sprzedać, wiadomości na forum się już pokasowały, (tam wiadomości są chyba tylko na jakiś czas zapisywane) zostało mi tylko info z banku za przelew ....