Sprawdź usługodawców z twojego regionu - oczywiście o bezprzewodówce mówimy.
Taka sieć może być właśnie realizowana pasmem 2,4GHz która często się nie sprawdza oraz 5GHz która jest zdecydowanie stabilniejsza. By mieć taką bezprzewodówkę 5GHz operator sprawdza zasięg urządzeniem pomiarowym, jeśli jest ok to stawia ci antenę przy domu właśnie na pasmo 5GHz. Kabelek z anteny ląduje u ciebie w pokoju i już masz - ja mam podłączony do routera bezprzewodowego z technologią draft-n i zasięg w całym domu jeśli to stacjonarka to możesz kabel podpiąć standardowo bezpośrednio jak zwykły net. Miałem też kiedyś erę na HSDPA tyle że abonament był spory jak na dostępny limit pobierania, kończyło się tak że po przekroczeniu limitu nie mogłem się zalogować na pocztę
Teraz nie mam takiego problemu, pamiętaj 5GHz, pomiary i najlepiej test w domu przed podpisaniem umowy, ja tak zrobiłem i nie żałuję, pozdrawiam
Dodam dla ciekawostki, bo widziałem że w temacie udziela się kolega ze Śląska i o Żorach pisał
mam tego operatora http://www.rybnet.pl/index.html# też obejmuje część Żor