logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
win7 i problem z karta sieiową
Autor Wiadomość
greg_117 

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2011-08-26, 23:37   win7 i problem z karta sieiową

Siemka koledzy ;/ może ktos mi tu pomoże?

Posiadam nowego kompa i chciałem sobie zainstalować internet a tu klops... nie moge wcale wgrać sterowników od karty sieciowej ;/

System win7 64 bit może ktoś mi tu podpowiedzieć co i jak ?

po włożeniu karty sieciowej w slot PCI i włączeniu kompa nie wykrywa on mi jej ;/ a jak odłączyłem karte całkiem... odinstalowałem program od niej i poźniej na nowo zainstalowałem to poczas instalacji sterownika/aktualizacji wyskakuje mi bląd 601 jakiś ;/ ..... czytałem,że sterki moga byc od win xp ale też nie podchodzą ;/ a mam wersje 64 bit tego win7 ;/ a na xp moim drugim komputerze karta chodzi elegancko i właśnie z niej teraz korzystam ;/

Po prostu nie moge zainstalować żadnego sterka do karty...

A model karty taki: D-Link AirPlus DWL-520+ Wireless PCI Adapter

gello1 

Silnik: 1,6 AEA
Wysłany: 2011-08-27, 08:08   

greg_117, tak karta to stary model i po prostu nie ma oficjalnie wsparcia dla WIN7 a już napewni nie dla wersji x64 może na x86 jeszcze mogłoby pójść na sterach od XP. Ale ja bym się nie łudził :zalamany:

uzbek 
Wiśniowy Pirat

Silnik: 1.9 TURBO! (1Z)
Wysłany: 2011-08-27, 08:40   

Kolego jeżeli nie wykrywa Ci komputerek karty to wejdź w BIOS i poszukaj czegoś na temat aktywacji portów PCI, czasami w płytach głównych fabrycznie jeden port jest wyłączony.

A ze sterownikami jak już Ci ją pokaże, nie instaluj całego programu do karty, zrób tak: prawym przyciskiem (ppm) na mój komputer, właściwości. Po lewej stronie będziesz miał link do menedżera urządzeń, wejdź tam. Będziesz widział "nieznane urządzenie" lub "kontroler sieci". PPM na niego i aktualizuj oprogramowanie sterownika. Następnie w kreatorze już wybierz opcję "Przeglądaj mój komputer(...)", następnie przy adresie folderu "Przeglądaj", wybierz folder z wypakowanym sterownikiem do tejże karty i kliknij dalej. Komputer po znalezieniu sterowników zainstaluje je samodzielnie bez oprogramowania, siecią będziesz zarządzać w Windowsie co szczerze mówiąc jest dużo wygodniejsze.
Możliwe też że po podłączeniu sprzętu pokaże ci automatycznie że to sieciówka i zainstaluje sterowniki z windowsa :)

Ufff, mam nadzieję że pomogłem, powodzenia.

Zarzucę jeszcze znalezionym z necie temacikiem z forum Win7.
http://windows7forum.pl/s...ighlight=D-link

kamyczko 
kamyk

Silnik: 1800
Wysłany: 2011-08-27, 18:23   

jak masz taki problem to zmień ustawienia aplikacji sterownika ... daj prawym klawiszem na ikonke aplikacji i właściwości poszukaj opcji zgodności i ustaw na xp

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu