Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2011-08-26, 23:37 win7 i problem z karta sieiową
Siemka koledzy może ktos mi tu pomoże?
Posiadam nowego kompa i chciałem sobie zainstalować internet a tu klops... nie moge wcale wgrać sterowników od karty sieciowej
System win7 64 bit może ktoś mi tu podpowiedzieć co i jak ?
po włożeniu karty sieciowej w slot PCI i włączeniu kompa nie wykrywa on mi jej a jak odłączyłem karte całkiem... odinstalowałem program od niej i poźniej na nowo zainstalowałem to poczas instalacji sterownika/aktualizacji wyskakuje mi bląd 601 jakiś ..... czytałem,że sterki moga byc od win xp ale też nie podchodzą a mam wersje 64 bit tego win7 a na xp moim drugim komputerze karta chodzi elegancko i właśnie z niej teraz korzystam
Po prostu nie moge zainstalować żadnego sterka do karty...
A model karty taki: D-Link AirPlus DWL-520+ Wireless PCI Adapter
Silnik: 1,6 AEA Pomógł: 14 razy Wiek: 28 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 482 Skąd: LKS
Wysłany: 2011-08-27, 08:08
greg_117, tak karta to stary model i po prostu nie ma oficjalnie wsparcia dla WIN7 a już napewni nie dla wersji x64 może na x86 jeszcze mogłoby pójść na sterach od XP. Ale ja bym się nie łudził
Kolego jeżeli nie wykrywa Ci komputerek karty to wejdź w BIOS i poszukaj czegoś na temat aktywacji portów PCI, czasami w płytach głównych fabrycznie jeden port jest wyłączony.
A ze sterownikami jak już Ci ją pokaże, nie instaluj całego programu do karty, zrób tak: prawym przyciskiem (ppm) na mój komputer, właściwości. Po lewej stronie będziesz miał link do menedżera urządzeń, wejdź tam. Będziesz widział "nieznane urządzenie" lub "kontroler sieci". PPM na niego i aktualizuj oprogramowanie sterownika. Następnie w kreatorze już wybierz opcję "Przeglądaj mój komputer(...)", następnie przy adresie folderu "Przeglądaj", wybierz folder z wypakowanym sterownikiem do tejże karty i kliknij dalej. Komputer po znalezieniu sterowników zainstaluje je samodzielnie bez oprogramowania, siecią będziesz zarządzać w Windowsie co szczerze mówiąc jest dużo wygodniejsze.
Możliwe też że po podłączeniu sprzętu pokaże ci automatycznie że to sieciówka i zainstaluje sterowniki z windowsa
jak masz taki problem to zmień ustawienia aplikacji sterownika ... daj prawym klawiszem na ikonke aplikacji i właściwości poszukaj opcji zgodności i ustaw na xp