Wysłany: 2011-04-24, 08:04 Większy projekt-Golf mk3
Mam do was pytania zastanawiam się nad przeróbką mk3 benzyny na diesla. Dokładniej chcialbym kupić kaste od benzyniaka(tansza do kupienia) i wstawic z osprzetęm AFNa żeby miec podstawe do przeróbek. I chcialem spytac jakie moge problemy napotkac na przekladce benzyniaka na diesla,co musialbym kupic ,zrobić w elektryce itd zeby wszystko bylo cacy Silnik z osprzetem i komputerem bym patrzył od jednego dawcy brać. Podpowiedzcie co i jak zeby kaszany nie narobic
Pewnie mocowania pod poduszki silnika, a co do części to najlepiej kupić całe auto uszkodzone w tył albo anglika i nie martwić się o większość części. Ale czy taka zabawa jest opłacalna? nie lepiej dołożyć i kupić odrazu z AFN?
mogłbym ale jeśli bym podjał sie tego projektu to bym chcial jak najwiecej sam zrobic a czy w kosztach sie bedzie oplacal to chcialbym sie dowiedziec co potrzeba mam mk3 ecomatic i powoli go koncze i mysle nadczyms nowym
silnik + osprzęt cały (skrzynia), elektryka wiązki komp , licznik, pływak w baku. Nie wiem jak jest z półośkami ale zapewne do wymiany, czyli tak naprawdę cały przód... Nie opłacalny interes .. Chyba że masz już dawce i chcesz sie pobawić to czemu nie .