Witam, 20tego lutego zamówiłem sobie bucisza na allegro. Nigdy nie miałem żadnych problemów więc myślałem że i tym razem tak będzie. Jednak się myliłem. Paczka przyszła dopiero wczoraj, buty nie takie jak na zdjęciu a na dodatek za małe o 2 rozmiary. Dzwoniłem do gościa i nic, napisałem mu przed chwilą meila, może odpisze. Jeśli nie to niech się wypowiedzą Ci, którzy byli kiedyś w takiej sytuacji. Jakby nie było 200zł w plecy a dla mnie to nie jest mało. Pozdrawiam i licze na jakieś podpowiedzi
[b]Jak mogę zgłosić naruszenie zasad przez innego Użytkownika?[/b]
Naruszenie zasad możesz zgłosić poprzez formularz Zgłoś naruszenie zasad (link znajduje się też w prawym górnym rogu każdej trwającej aukcji).
Uwaga!
Może się zdarzyć, że wielokrotnie zgłaszana przez Ciebie aukcja nie zostanie usunięta. Najprawdopodobniej oznacza to, że:
pracownicy Allegro nie stwierdzili naruszenia zasad w zgłaszanej przez Ciebie aukcji;
aukcja została zgłoszona, gdy dobiegała końca i pracownicy serwisu nie zdążyli jej zweryfikować przed zakończeniem (usunięcie zakończonej aukcji nie jest możliwe);
wobec Sprzedającego zostały podjęte inne działania, których rezultaty nie są dla Ciebie widoczne.
Jeśli uważasz, że naruszenie zasad było poważne i chcesz zgłosić zakończoną już aukcję lub zgłaszając trwającą aukcję chcesz dokładniej opisać sytuację, wyślij e-mail poprzez formularz kontaktowy.
Pamiętaj, że nie jesteśmy w stanie samodzielnie zweryfikować wszystkich aukcji zamieszczonych w serwisie, dlatego liczymy na sygnały od naszych Użytkowników. Eliminowanie aukcji naruszających zasady leży w interesie całej społeczności Użytkowników serwisu i sprawia, że korzystanie z usług Allegro jest łatwiejsze i bezpieczniejsze.
ps: ja 2 razy sie zlapalem na nieudanych zakupach przy 2 przypadku sprawa trafila na policje ,odnalezli firme i koles zwrocił kase .fakt łazenia i pisania dokumentów bylo mnóstwo.
pawel1990, postrasz że zgłosisz na policję. Ja czekałem ponad miesiąc na sanki, jak postraszyłem i wystawiłem negatywa, a w nim informacja o chęci zgłoszenia na policję to zaraz był telefon na jakie konto mają oddać pieniądze. Zaraz poszukam tematu sweetboy90, bo z tego co pamiętam tam też o tym pisałem.
Napisz może pierw do serwisu allegro, ja teraz mam podobną sytuacje z tym że towaru nie widu nie słychu... Sprawa poszła na allegro i czekam na odpowiedź.