koledzy jest sprawa... Miesiąc temu (20.09) podjąłem pracę, a umowę dostałem dopiero po dwóch tygodniach oczywiście z datą 20.09... Jestem do tej pory zarejestrowany jako osoba bezrobotna w PUP, a wiem że na zgłoszenie Urzędowi o podjęciu pracy jest 7 dni...
No i teraz pytanie czy po miesiącu czasu mogę się udać do tego urzędu jeszcze? Jakie konsekwencje mogę ponieść w związku z takim opóźnieniem? Lepiej się tam nie pokazywać w ogóle może i poczekać aż minie termin "odhaczenia" i wtedy sami mnie wykreślą z listy???
jestem pracownikiem socjalnym , nie zglosisz sie na termin i cie wyrejestrują,olej to, bo nic ci nie zrobią, chyba że pobierasz zasiłek no to wtedy może być kwas,ale jak nie masz zasilku to jak chcesz to zawies im umowe, a jak nie masz czasu to tam poporstu nie jedz.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
killah, no niby nie powinno ale znajoma kiedyś pojechała po miesiącu i facet się rzucał, nie wiem co z tego wyszło w końcu bo nie mam z nią kontaktu teraz...
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-10-23, 10:48
gluszek napisał/a:
darkmen21, nie pobieram żadnego zasiłku
killah, no niby nie powinno ale znajoma kiedyś pojechała po miesiącu i facet się rzucał, nie wiem co z tego wyszło w końcu bo nie mam z nią kontaktu teraz...