Mam panowie mały problem a mianowicie kupiłem golfa od wujka. I muszę go przerejestrować. Z wujkiem się dogadałem ze będę w dowodzie właścicielem a on współwłaścicielem wszystko dla zniżek. Tylko teraz tak on mieszka kolo Płocka a ja w Bytomiu i auto musi być zarejestrowane w Bytomiu. Jak to zrobić?? Jaka umowę spisać... Proszę o pomoc bo chodzę po necie i nic nie znalazłem.
czy przejdzie coś takiego ze mam aktualnie spisana umowę kupna sprzedażny i pełnomocnictwo od niego. Idę do urzędu mowie ze chce przerejestrować samochód tylko ze osoba XXX ma zostać współwłaścicielem.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2011-11-23, 10:48
Trzeba bylo na umowie KS wpisac wujka i nie byloby problemu.
Jak go nie ma na umowie to trzeba spisac umowe darowizny (nie wiem czy wujek w swietle prawa to jest najblizsza rodzina bo jak tak to darowizna nie jest opodatkowana), isc do skarbowego, wtedy ze swistkiem z pieczatka idziesz do urzedu komunikacji i masz wpisanego wspolwlasciciela.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0